Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Meslek Yüksekokulu Bahçesinde Yetiştirilen Bitkiler Ürüne Dönüşüyor

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde yapılan çevre düzenlemesi ve bitkilendirme çalışmaları sonucunda yetiştirilen bitkiler ürüne dönüşüyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2022 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2022 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa Meslek Yüksekokulu Bahçesinde Yetiştirilen Bitkiler Ürüne Dönüşüyor

Nilay YILMAZ

    2020 yılı içerisinde oluşturulmaya başlanan Tıbbi Aromatik Bitkiler bahçesi ürün vermeye başladı. Bahçede bulunan lavanta, gül, biberiye, adaçayı, kekik ve melisa otu gibi bitkilerden toplanan kurutulmuş örneklerle kış çayı yapılıyor. 
    Konu ile ilgili bilgi veren Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan “Yüksekokulumuz bahçesinde demonstrasyon amaçlı yetiştirdiğimiz ürünleri kış çayı olarak değerlendirmeye başladık. Yaz döneminde toplayıp kuruttuğumuz gül tomurcukları, adaçayı, melisa otu, biberiye, safran ve kekik gibi bitkileri belirli oranlarda karıştırarak kış çayı hazırlıyoruz ve gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. 
    Önümüzdeki yıl bunlara ekinezya, kantaron, tıbbi papatya ve civanperçemi gibi türleri de dahil etmeyi amaçlıyoruz. Amacımız bölgemizin bu bitkiler konusundaki potansiyeline dikkat çekmek ve alternatif ürün arayışında olan üreticilerimize tıbbi ve aromatik bitkileri tanıtmaktır”  dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.