Sertkan YILMAZ
Salgın hastalığın yayılması ve vaka sayılarındaki artış yükseköğretimde yüzyüze eğitime izin vermedi. Bu nedenle 2020-2021 eğitim-öğretim yılının güz dönemi bütün üniversitelerimizde uzaktan eğitim yoluyla yapılmaya başlandı. Trakya Üniversitesi de Microsoft Teams programını kullanarak derslerin çevrimiçi olarak yürütülmesini planladı.
Başlangıçta öğrencilerin internet erişimi ve sistemden kaynaklanan bazı aksaklıklar yaşanmasına rağmen bu sorunlar kısa zamanda çözüme kavuşturuldu. Aralık ayı itibarı ile dönemin ilk 8 haftası tamamlanmış oldu ve süreç aksamadan yürütülmektedir. içinde bulunduğumuz hafta ara sınavların yapıldığı dönemdir. Ara sınavlar da sistem üzerinden online olarak yapılmaktadır.
Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan uzaktan eğitim faaliyetlerinin aksamadan yürütüldüğünü ifade ederek gazetemize yaptığı açıklamada sistemin tamamen oturduğunu, derslerin, sınavların ve toplantıların çevrimiçi olarak gerçekleştirildiğini ifade etti.
Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan açıklamasında;
“Dönemin başında öğrencilerimizi motive etmek ve okulumuzu tanıtmak için çevrimiçi oryantasyon programı düzenledik, daha sonra derslerin ve sınavların yürütülmesi ile ilgili seminerler yaptık. Bu sancılı dönemde öğrencilerimize en iyi eğitimi verebilmek için gerekeni yapmaya çalışıyoruz.
Yüksekokulumuzda eğitim-öğretim faaliyetleri dışında çevre düzenlemesine de ağırlık verilerek önemli çalışmalar yapılmıştır. Yüksekokulun içinde bulunduğu arazide daha önceden var olan bataklık ve sazlık alan, ekim ayı içerisinde kurutulmuş; arazi bitki yetiştiriciliğine müsait hale getirilmiştir. Kasım ayı içerisinde bu arazide bitkilendirme çalışmaları yapılarak yüzlerce çam, ladin, akçaağaç, çınar, lavanta, yağ gülü ve biberiye dikimleri yapılmıştır.” dedi.
Bu süreçte Havsa Belediyesi'nden büyük destek aldıklarını ifade eden Yüksekokul müdürü Tan, “Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Havsa Belediyesi ve Edirne Orman Ağaçlandırma Müdürlüğü'nün ortak çalışmalarıyla Yüksekokul yerleşkemiz daha güzel bir görünüme kavuştu. Yapılan bu çalışmalar ileride Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi'ne dönüşecek, Yüksekokulumuz bünyesinde bu amaçla bir program açma çabasındayız.” dedi.
Prof. Dr. Mustafa Tan Yüksekokul olarak araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de önem verdiklerini ve bu kapsamda projeler hazırladıklarını bildirdi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun teşvik ve destekleri ile Edirne Kırmızısı renginin üretildiği kökboya bitkisinin yetiştiriciliğinin yapılması için planlama yaptıklarını belirtti. Yine ilimiz için önem taşıyan, fakat henüz ticari bir değeri olmayan Edirne Gülü yetiştiriciliği için proje hazırlığı içerisinde olduklarını ifade etti.
Prof. Dr. Mustafa Tan gelecek dönemde Yüksekokulumuzun hem eğitim hem de ARGE faaliyetleri ile Üniversitemize, ilçemize ve şehrimize daha çok katkı yapacağına inandığını sözlerine ekledi.