Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAVSA MYO’DA KÖK BOYA HASADI

Havsa Meslek Yüksekokulu’nda Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği seçmeli dersini alan öğrenciler kök boya hasadı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 14:48
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
HAVSA MYO’DA KÖK BOYA HASADI

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen Edirne Kırmızısı için kök boya üretimi projesinin hasadına öğrencilerde katıldılar. Prof. Dr. Mustafa Tan kontrolünde bitkilerin hasatları yapılarak yıkama ve ayıklama işlemleri gerçekleştirildi.

Havsa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Havsa Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleşen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği dersi kapsamında öğrencilerimiz, Edirne Kırmızısının üretiminde kullanılan kökboyanın hasadına katıldılar. Bu proje, sadece teorik bilgi edinmekle kalmayıp aynı zamanda öğrencilerimize pratik deneyim de kazandırmış oldu. Bu tür uygulamalı dersler, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine ve tarım sektörüne daha hazır bir şekilde katkıda bulunmalarına olanak tanıyor. Havsa Meslek Yüksekokulumuzda bu tür projelere ve eğitim fırsatlarını yapmaya devam edeceğiz."

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.