Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa MYO’da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu sürüyor

Havsa Meslek Yüksekokulu bünyesinde 4. Dönem Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu gerçekleştirilen uygulamalarla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 15:22
Kaynak: ERGİN SÖZER
Havsa MYO’da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu sürüyor

Havsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursu uygulamalı olarak devam ediyor.

Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde yapılan uygulamada kursiyerler yağ gülü, lavanta, biberiye, adaçayı, kekik ve ıtır gibi bitkilerden çelik alma ve köklendirme çalışması gerçekleştirdiler.

Konu ile ilgili www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan açıklamasında şunlara yer verdi:

“Havsa Meslek Yüksekokulu bünyesinde düzenlediğimiz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu, Havsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde başarıyla devam etmektedir. Kurs kapsamında, kursiyerlerimiz Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde çeşitli bitkilerden çelik alma ve köklendirme çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Bu uygulamalar, katılımcılarımıza teorik bilgilerin yanı sıra pratik becerilerde kazandırmış oluyor. Yağ gülü, lavanta, biberiye, adaçayı, kekik ve ıtır gibi önemli bitkiler üzerinde yapılan çalışmalar, katılımcılarımızın sektöre daha donanımlı bir şekilde adım atmalarına olanak sağlayacaktır. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu, tarım sektörüne ilgi duyan herkes için faydalı bir deneyim sunuyor.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.