AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İba, yaşlıların geçmişin aynası ve geleceğin yol göstericileri olduğunu belirterek, “Yaşlılara değer vermek, aziz Türk milletinin en önemli töresi ve vazgeçilmez geleneğidir” dedi.
Yaşlıların tecrübe ve bilgisinin genç nesillere büyük bir hazine sunduğunu vurgulayan İba, “Onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve mutlu bir yaşam sürmelerine destek olmak, toplum olarak üzerimize düşen önemli bir sorumluluktur. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü, yaşlılarımıza olan saygı ve sevgimizi ifade etmek için önemli bir fırsattır” ifadelerini kullandı.
Kültürün, örf ve adetlerin yarına taşınmasını sağlayan yaşlıların toplum için özel bir değer taşıdığını belirten İba, “Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır” dedi.
AK Parti olarak yaşlıların sosyal hayatta aktif olmalarının teşvik edildiğini ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda hassasiyetle çalışıldığını aktaran İba, mesajını şöyle sonlandırdı: “Yaşlılarımıza olan saygı ve sevgimizi sadece bu özel günde değil, her zaman hissettirmeliyiz. Tüm yaşlılarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Hayatını kaybeden yaşlılarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.”
HABER MERKEZİ
Kaynak: Haber Merkezi