Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İba meclisine fark attı

31 Mart Yerel Seçimlerinde bazı partilerin belediye başkan adaylarıyla belediye meclis listelerinin aldığı oylar arasında fark olduğu görüldü. AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, meclis listesinden çok daha fazla oy aldı. Bazı partilerin adayları “sıfır” çekti. Bazı adaylar ise kendilerine verdikleri birer oyu alabildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 10:49
Kaynak: MURAT SAVAŞ
İba meclisine fark attı

Edirne Merkez İlçe Seçim Kurulu belediye başkanı, belediye ve il genel meclisi seçim sonuçlarını açıkladı. Kesinleşmeyen sonuçlara göre; Edirne’de AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti belediye başkan adayları ile belediye meclis listesinin aldığı oy sayıları farklılık gösterdi.

En bariz fark AK Parti Edirne Belediye Başkanı Belgin İba ile AK Parti’nin belediye meclis listesi arasında oluştu. İba, başkanlıkta 42 bin 119 oy alırken, meclis listesi 36 bin 712 oy aldı. İba, partisinin belediye meclis listesinden 5 bin 407 oy fazla aldı.

CHP’nin Edirne Belediye Başkanlığı’nı kazanan adayı Filiz Gencan Akın ise partisinin belediye meclis listesinden daha az oy aldı. Meclis listesi 48 bin 88 oy alırken, Akın’ın aldığı oy sayısı 46 bin 260 oldu.

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi de partisinin belediye meclis listesinden daha az oy alan aday oldu. Partinin belediye meclis listesi 5 bin 773 oy alırken, Sedefçi’nin oyu 5 bin 391’de kaldı.

SIFIR ÇEKENLER DE OLDU

İlçe seçim kurulları arasından açıklanarak askıya çıkarılan Edirne’nin Havsa, Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerinde bazı belediye başkanlarına ve meclis üye listelerine sıfır, bazı aday ve listelere ise birer oy çıktı.

Havsa Belediye Başkanlığı için yarışan Milli Yol Partisi adayı Ali Köse’ye sıfır oy çıkarken, Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Hüseyin Turan’a ve Millet Partisi adayı Selma Karakaya’ya birer oy çıktı.

Lalapaşa Belediye Başkanlığı için yarışan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) aday Gülhan Haspulat ve BBP adayı Şahin Yılmaz’a sandıktan hiç oy çıkmadı. Aynı yarışta HÜDAPAR adayı Kerim Güldoğu’ya, Milli Yol Partisi adayı Gökay İnğ ve Saadet Partisi adayı Ersin Pilafcı’ya birer oy çıktı.

Lalapaşa’daki seçimde HÜDAPAR’ın belediye meclis listesine sıfır oy çıkarken, Memleket Partisi ve Türkiye Komünist Partisi’nin belediye meclis listeleri birer oy alabildi.

Süloğlu ilçesindeki belediye başkanlığı seçimlerinde de Demokratik Sol Parti adayı Nuray Çetin’e hiç oy çıkmazken, BTP adayı Fatıma Zehra Karataşoğlu’na bir oy çıktı.

MURAT SAVAŞ

Kaynak: MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.