Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İBAN’a at” dönemi bitiyor

Edirne’de esnaflık yapan Suat Gamlıdağın, Hazine ve Maliye Bakanlığının işletmelerin İBAN üzerinden ödeme talep etmelerine ilişkin başlattığı ceza uygulamasını yanlış bulduğunu belirterek “Bu uygulama bence çok yanlış bir uygulama. Esnafın yararına da uygulamalar yapılması gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 14:16
Kaynak: HİLAL PEKER
“İBAN’a at” dönemi bitiyor

Son zamanlarda işletmelerin IBAN üzerinden ödeme talep etmesiyle ilgili artan şikayetler dikkat çekiyor. Bu durum, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın radarına girdi ve bu yöntemi kullanan işletmelerin faaliyetlerini yakından izlemeye aldı. Vergi müfettişleri, sık sık para transferi yapılan banka hesaplarını detaylı bir şekilde incelemeye aldı.

Bu gelişmeler üzerine Edirneli esnaf Suat Gamlıdağ da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gamlıdağ, esnafın yaşadığı mağduriyetin göz önünde bulundurularak, ilgili kurumların uygulamalarını bu doğrultuda şekillendirmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, kartla yapılan satışlardan kaçınmayı tercih ettiğini ifade eden Gamlıdağ, bankaların kestiği komisyon maliyetlerine dikkat çekerek, esnafın çıkarlarının korunması gerektiğini vurguladı.

Konu hakkında konuşan Gamlıdağın; “Bu uygulama bence çok yanlış bir uygulama. Esnafın yararına da uygulamalar yapılması gerekiyor. Ben tavuk pişirme işi yapıyorum. Ben kredi kartıyla satış yapmayı pek istemiyorum. Çünkü ben günlük ödeme yapıyorum. Yani ben gelen bana tavuk getiren adama bana 3 gün sonra gel paranı al demiyorum. Gel bu akşam al diyorum. Kredi kartımla yaptığım satıştan ben bir ay sonra bankadan o paramı çekebiliyorum. Bankadan ben orada bu parayı çekerken de benden komisyon kesiyor. Kredi kartını kullanan kişiden de komisyon kesiyor. Yani ben 200 liraya tavuk satıyorum. Ben bankadan o parayı çektiğim zaman 180 lira oluyor. Burada benim bir yirmi lira bir kaybım var. Bu 20 lira kaybımı hiç kimse karşılamıyor. Ben kendi cebimden ödüyorum bunu. Yani bunun için bir uygulama yapılması şart. Hem esnaf için hem kart kullanıcıları için hem halk için güzel bir uygulamanın, Maliye bakanlığının tekrar düşünüp bunun formülü bulması lazım. Yoksa yarın öbür gün ne esnaflar kartla satış yapacak ne de insanlar alışveriş yapabilecekler” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.