Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

III.Tarım Şurasında Sona Gelindi

Türkiye'nin tarım ve ormancılığının 25 yıllık vizyonunu çizmek üzere yola çıkan Tarım ve Orman Bakanlığı, III.Tarım Şurasını 18-21 Kasım 2019 da Ankara da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirecektir.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 08:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 08:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
III.Tarım Şurasında Sona Gelindi

Nilay YILMAZ

     Konu ile ilgili olarak ilçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal gazetemize açıklamada bulundu. 
    Kartal açıklamasında, “Bakanlığımızın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla yapılacak Tarım ve Orman Şûrasının çalışma usul ve esaslarının düzenlenmesi hedefleri, işleyişi ve görevlerinin belirlenmesi amacıyla Şura Yönetmeliği 17.05.2019 tarih ve 30777 Sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
    Tarım ve Orman Şurası ile bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminin geliştirilmesi; gıda üretimi, güvenliği ve güvenirliğinin temini; kırsal kalkınma, toprak, su kaynakları ve biyoçeşitliliğin korunması ile bu kaynakların sürdürülebilir kullanımı; çiftçinin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi; tarımsal ve hayvansal üretimin planlanması, tarımsal desteklemelerin etkin bir şekilde yönetilmesi; tarımsal piyasaların düzenlenmesi; orman ve mera yönetimi; tabiatın korunmasına ilişkin stratejiler oluşturulması hedeflenmektedir.
    Yapılacak olan III.Tarım Şurasında başlattığı '3'üncü Tarım ve Orman Şurası  çalışmalarında sona gelindi. Şura kapsamında çalışma platformu oluşturuldu. Platformda 21 ayrı çalışma grubu oluşturularak, 'Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı', 'Hayvansal Üretim ve Hayvan Sağlığı', 'Tarımsal Destekleme Politikaları', 'Tarımsal Yapı ve Dönüşüm', 'Kırsal Kalkınma ve Tarımda istihdam', 'Gıda Güvencesi', 'Tarımsal Sulama ve Su Yönetimi', 'Balıkçılık ve Su Ürünleri', 'Mera Yönetimi', 'Tarım ve Orman Hukuku', 'Sürdürülebilir Orman Yönetimi', 'Tarımda Teknolojik Dönüşümler' ve 'Orman Yangınlarıyla Mücadelede Yenilikçi Yaklaşımlar' gibi alanlarda Çiftçilerimizin de görüşlerine başvurularak kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler belirlendi. Bu süreçte duyarlılık göstererek şura da görüşülmek üzere gerek ilçe Müdürlüğümüze gelerek bizlerle gerekse internet üzerinden şura için görüş bildir uygulamasını kullanarak görüşlerini paylaşan ve sürece katkıda bulunan çiftçilerimize teşekkür ediyorum .”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.