Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İLK 6 AY ANNE SÜTÜ İLE BESLENMELİ

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 17:06
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
İLK 6 AY ANNE SÜTÜ İLE BESLENMELİ

Yapılan açıklamada, anne sütünün ilk 2 yılda bebeklerin sağ kalımının güvencesi olduğu vurgulanarak, anne sütüyle beslenmenin en güvenli, çevreci ve doğal beslenme yöntemi olduğu belirtildi. Anne sütünün bebeklerin enerji ve besin ihtiyaçlarının büyük bir kısmını karşıladığına dikkat çekilen açıklamada, sadece anne sütü ile beslemenin, su dahil herhangi bir yiyecek ve içecek verilmeksizin, bebeğin sadece anne sütüyle beslenmesi olarak tanımlandığı ifade edildi.

Anne sütünün bebeklerde duyusal ve bilişsel gelişimi desteklediği, enfeksiyon hastalıklarından koruduğu, hastalıklardan iyileşmeyi hızlandırdığı, ani bebek ölüm sendromu riskini azalttığı ve çeşitli hastalıklardan koruduğu vurgulandı. Anne açısından ise anne sütünün doğum sonrası hızlı iyileşmeye yardımcı olduğu, kanser riskini azalttığı, gebelikler arası süreyi uzattığı ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağladığı ifade edildi.

Açıklamada, bebekler için optimal beslenmenin ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesiyle, daha sonrasında ise 2 yaş ve üzerine kadar uygun türden tamamlayıcı besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmesinin önemine dikkat çekildi. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, bu haftanın önemine vurgu yaparak anne sütünün önemine ve faydalarına dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.