Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk meclis toplantısı başladı

Edirne İl Genel Meclisi'nin 31 Mart yerel seçimlerinim ardından ilk toplantısı başladı. Toplantıda Meclis Başkanı, Katip Üyeler ve Grup Başkanvekilleri belirlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 15:37
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
İlk meclis toplantısı başladı

Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üyelerinden oluşan İl Genel Meclisi'nin, yeni üyeleri ile ilk toplantısı başladı.

Nisan ayı toplantılarının başlayacağı ilk toplantıda İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini en yaşlı üye olan CHP'li Remzi Subaş ve kâtip üyelikleri en genç üyeler olan CHP'li Kutay Özköse ve Mehmet Güneş Yılmaz yapıyor. Toplantı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Toplantıda Meclis Başkanı, katip üyeler ve grup başkanvekilleri belirlenecek.

İŞTE CHP’NİN 21 ÜYESİ

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İl Genel Meclisi’nin 28 üyesinden 21’i CHP, 7’si ise AK Parti’den oluşmuştu. CHP’li Üyeler arasında Kutay Özköse, Cengiz Posta, Çiğdem Gegeoğlu, İsmail Keskin, Sezgin Gündoğdu, Vedat Koyuncu, Alattin Öztürk, Mehmet Güneş Yılmaz, Mustafa Üstün, Ahmet Sarıgül, Ata Tülü, İsmail Aliş, Cevdet Kurt, Şenol Kılıç, Salih Akar, Serdar Çığla, Tunay Aslan, Halil Akdağ, İrfan Yiğitoğlu, Remzi Subaş ve Niyazi Yoldaş bulunuyor.

AK PARTİ’NİN İSE 7 ÜYESİ

AK Partili Üyeler ise Mustafa Çınarkök, Nergiz İnce, Taner Altın, Mutlu Kırman, Hakan İlkdoğmuş, Serdar Özvatan ve İbrahim Dalkıran’dan oluşuyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.