Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IPARD 3 Destek Programı Edirne’de de uygulanacak

Edirne’de TKDK tarafından IPARD 3 Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Daha önce 42 ilde uygulanan program bu yıl ilk kez Edirne’de de uygulanacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 16:24
Kaynak: MERT ERİŞKİN
IPARD 3 Destek Programı Edirne’de de uygulanacak

Edirne’de Tarım ve Kırsal Kalınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD 3 Destek Programı bilgilendirme toplantısı Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra IPARD 3 tanıtım videosunun izlenmesi, açılış konuşmaları, sunum ile devam etti.

“BU YIL İLK DEFA EDİRNE’DE UYGULANACAK”

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, “Bakanlığımız kırsala oldukça çok önem vermekte ve kırsal alana yönelik hibe destek programları uygulamaktadır. Bunlar nedir diye soracak olursanız özellikle uzun yıllardır İl Tarım Orman Müdürlüğümüz tarafından uygulanan kırsal kalkınma yatırımları destekleme programından başlayabiliriz. Ve hemen akabinde de bu yıl ilk defa ilimizde de uygulanacak olan IPARD programını kırsana yönelik hibe destek programlarından sayabiliriz” dedi.

“TOPLAMDA 81 İLDE BU PROGRAM UYGULANACAK”

IPARD 3 programının 81 ilde uygulanacağına değinen Bayazıt, “İlk defa bu yıl yeni bir hibe destek programı ilimizde uygulanmaya başlıyor. Bundan önce TKDK tarafından 42 ilde uygulanan bir program biliyorsunuz. Ama artık bu yıldan itibaren geri kalan 39 ilde de uygulanacak. Yani toplamda 81 ilde bu program uygulanmaya başlayacak. Ve geçtiğimiz günlerde de sayın bakanımız zaten IPARD 3 programının açıklamıştı. Bugün de yine ilimizde bu IPARD 3 programını açıklamak üzere bir araya geldik” ifadelerine yer verdi.

“TKDK’NIN İRTİBAT OFİSİ EDİRNE’DE AÇILDI”

Edirne’de TKDK ofisi açıldığını belirten Bayazıt, “İlimizde TKDK’nın bir irtibat ofisi açıldı. Hemen Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde bulunuyor. Zaten yatırımcı kurumlar ve ilgili işletme sahipleri kendilerine o ofisten ulaşabilirler. Bize de müracaat edebilirler. Biz de onlara aynı şekilde yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

“EDİRNE VE İLÇELERİNİN BU FONLARDAN YARARLANMASINI İSTİYORUZ”

Edirne ve ilçelerinin desteklerden yararlanmasını istediklerini belirten TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender şöyle konuştu, “Biz şu ana kadar 42 ilde destek veriyorduk. Şu anda 81 ile bütün desteklerimizi yayılmış oldu. Bu da Edirne'deki bilgilendirme toplantımız. Edirne’de bir ofisimiz açıldı. Biz Çanakkale olarak Çanakkale Koordinatörlüğü olarak buraya destek veriyoruz. Buradaki işleri takip ediyoruz. Burada da bir irtibat ofisimiz açıldı. Biz Edirne'nin bütün ilçeleriyle beraber bütün başvuru sahipleriyle beraber bu fonlardan yararlanmasını istiyoruz. Bunlar destek fonları. Yani hayvan çiftlikleri konusunda, işleme sektörü konusunda ve kırsal program kapsamında 3 tane program yürütüyoruz. Bunlardan Edirne'nin ilçe bazlı en fazla şekilde faydalanmasını istiyoruz. Bugünkü bilgilendirme toplantımız geniş katılımlı bir toplantı oldu. Tarımla ilgili paydaşlar epey bir katılım gösterdi. Bize de bir konuşma yaptık, sunumumuzu yaptık. İnşallah bundan sonra da yatırımlarla ilgili çiftçilerimizi, tarımla ilgili uğraşan firmalarımızı, kooperatiflerimizi ve birliklerimizi mutlaka projelerimize, desteklerimizden faydalanması için bekliyoruz.”

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.