Hava Durumu

İYİ Partili Mehmet Akalın’dan Hükümete Tepki

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, İstanbul’daki bazı belediye yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlara sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2025 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2025 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
İYİ Partili Mehmet Akalın’dan Hükümete Tepki

Akalın, seçim öncesinde herhangi bir suçlama yöneltilmeyen belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin, seçim sonrasında aniden "terörist" ilan edilmesini hukukun siyasallaştırılmasının açık bir göstergesi olarak nitelendirdi. "Bir adayın seçim öncesinde terörle iltisaklı olmadığı söyleniyorsa, seçimden sonra bu tür iddiaların gündeme gelmesi kamuoyunda ciddi bir güven sorunu yaratır" diyen Akalın, hukukun seçim sürecinde en başından işletilmesi gerektiğini vurguladı.

Muhalefete yönelik baskıların arttığını belirten Akalın, Esenyurt Belediye Başkanının gözaltına alınmasını ve bir siyasi parti genel başkanının tutuklanmasını bu sürecin bir parçası olarak değerlendirdi. "Siyasetçilerin fikirleri ve muhalif duruşları nedeniyle hapse atılması, Türkiye’yi demokrasiyle yönetilen bir ülke olmaktan hızla uzaklaştırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kayyım uygulamalarına da değinen Akalın, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde de muhalefete yönelik baskının arttığını belirterek, "Yıllardır sürdürülen kayyım rejimi, bugün büyükşehirlerde de muhalefet üzerinde bir baskı unsuru haline gelmiştir. Seçimle gelenin seçimle gitmesi ilkesine aykırı bu uygulama, halkın sandıkta verdiği yetkinin gasp edilmesidir" dedi.

İktidarın yargıyı siyasi rakiplerine karşı bir baskı aracı olarak kullandığını vurgulayan Akalın, "Türkiye, hukuksuz operasyonlarla, yargının sopa olarak kullanılmasıyla yönetilecek bir ülke değildir! Halk iradesi yargı kararıyla bastırılamaz" diyerek sert tepki gösterdi.

Son olarak, İYİ Parti olarak hukuksuzluklara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Akalın, "Türkiye, bir şahsın ya da grubun vesayetinde değil, halkın iradesiyle yönetilecektir" diyerek konuşmasını tamamladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.