Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kâhya’ya, Suudi Arabistan’ra jüri görevi

TÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Ömer Kasım Kahya Suudi Arabistan’da yapılan Kuran-ı Kerim’i güzel yazma yarışmasına jüri üyesi olarak davet edildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
Kâhya’ya, Suudi Arabistan’ra jüri görevi

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Sanatları Tarihi öğretim Üyesi Dr. Ömer Kasım Kahya, Suudi Arabistan’ın Medine şehrindeki Kral Fahd Kur’an-ı Kerim Basma Kurumu tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel yazma yarışmasına jüri üyesi olarak davet edildi.

Pek çok ülkeden 500 hattatın katıldığı bu yarışmada jüri ilk elemede 100, ikinci elemede ise 30 hattat belirledi. Belirlenen 30 hattat Kur’an-ı Kerim’den bir cüz yazma hakkı elde etti. Üçüncü elemede ise jüri 30 hattat arasından 3 hattatı seçti. Kur’an-ı Kerim’i baştan sona yazacak bu üç kişi arasında yapılacak değerlendirme sonucunda birinci olan kişinin yazmış olduğu Kur’an-ı Kerim basıma hak kazanacak.

Dr. Kahya, hat yarışması dolayısıyla düzenlenen program kapsamında, Arapça olarak yayına hazırladığı Prof. Dr. Süheyl Ünver’in büyük dedesi hattat Muhammed Şevki Efendi’nin sülüs ve nesih yazılarından oluşan albümü ile ilgili katılımcılara bir seminer verdi ve seminerin sonunda kitabını imzaladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.