Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kakava coşkusu protokol yürüyüşüyle devam etti

Edirne’de Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri kapsamında protokol yürüyüşü gerçekleştirildi. Rengârenk görüntülerin yaşandığı yürüyüşün ardından protokol tören alanına girerken; geleneksel Kakava ateşi, konuşmaların ardından yakılacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 17:03
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Kakava coşkusu protokol yürüyüşüyle devam etti

Edirne’de 2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne giren ve bu yıl 4-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan baharın müjdecisi Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri kapsamında protokol yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sarayiçi mevkiinde düzenlenen şenliklerde Kakava ateşi yakılmadan önce Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Çeribaşı Fikri Ocak, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum örgütlerinin başkanları ile vatandaşların katıldığı yürüyüş, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşti.

RENGARENK GÖRÜNTÜLERLE KAKAVA COŞKUSU

Kakava ve Hıdırellez coşkusunun rengârenk görüntülerle yaşandığı yürüyüşün ardından protokol, Kakava ateşinin de yakılacağı tören alanına geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek kutlama programında Vali Sezer, Belediye Başkanı Akın ve Çeribaşı Ocak konuşma yapacak. Konuşmaların ardından şenliklerde geleneksel Kakava ateşi saat 15.45’te protokol tarafından yakılacak.

DANS VE MÜZİK TOPLULUKLARI SAHNE ALACAK

Kakava ateşinin yakılmasının ardından 16.00-21.30 saatleri arasında Edirne Beledye Roman Halk Oyunları Topluluğu, HOTEAD Dans Topluluğu, Anadolu Folklor Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Roman Müzik Topluluğu, Ahmet Gümüş Klarnet Topluluğu, Mor-İz Kadın Meclisi Darbuka Topluluğu, Edirne Belediyesi Kent Orkestrası, Edirne Belediye Bandosu, Süheyla Solak & Blues of Rumeli sahne alacak. Program, saat 23.00’te ise 9/8’lik şarkılar ile devam edecek.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.