Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keman festivalinde sanatçılara ayakta alkış

Edirne’de 1’inci Uluslararası Balkan Keman Festivali Öğretmenler Konseri ilgiyle izlendi. Sanatçılar ayakta alkışlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 00:12
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Keman festivalinde sanatçılara ayakta alkış

Edirne’de Trakya Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Balkan Keman Festivali kapsamında Öğretmenler Konseri gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konsere Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Konserde, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Keman Sanatçısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Keman Sanatçısı Cihat Aşkın, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Keman Sanatçısı Sevil Ulucan Weınsteın, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Keman Sanatçısı Ebru Karaağaç, Bulgaristan Pazarcık Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı Momchil Nikolaev, Conservatoiro Superiorde Musica de Castilla Öğretim Üyesi Keman Sanatçısı Paloma Pierzchala Bentabol, Belgrad Filarmoni Orkestrası Başkemancısı- Belgrad Müzik Üniversitesi Öğretim Üyesi Tijana Milosevic Tana sahne aldı. Sanatçılara piyanoda Bilge Su Karaca, Gülnare Tarkum Gizem Alkan ve Gökçe Güven eşlik etti.

Türkiye’nin uluslararası keman sanatçısı olan Cihat Aşkın’ın doğum günü olması nedeniyle sürpriz yapıldı. Aşkın’a sanatçılar sahneye çıkarak doğum günü şarkısı çaldı.

“KONSER ÖZEL GÜN DİNLEMİYOR”

Sürpriz karşısında duygulanan Aşkın şu ifadelere yer verdi; “Mesleğimiz icabı doğum günlerimizde de sahnede olmamız kaçınılmaz bir şey. Konser özel gün dinlemiyor. Bu 26 Nisanlar benim için özel günler. Bunu sizlerle beraber paylaşmak çok onur verici oldu. Değerli arkadaşlarıma da böyle bir organizasyon düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum.”

“EDİRNE TARİHİ BİR KONSERE İMZA ATTI”

Konserin yıllarca hatırlanacağına değinen Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Prof. Zafer, “Biz de bir sınav gibi sahnedeydik. Bu kadar ustayla birlikte sahnede olmak çok heyecanlı ve gurur verici bir deneyimdi. Edirne bu akşam tarihi bir konsere imza attı. Bu konser uzun yıllar hatırlanacak. Ben tekrardan buraya katılan bütün hocalarımıza, tabi ki başta dünyaca ünlü keman sanatçımız Cihat Aşkın olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

FESTİVALİN KAPANIŞINI ÖĞRENCİLER YAPACAK

Festivalin yarın sona ereceğine değinen Prof. Zafer, “Yarın (Cumartesi) da son olarak festivalin öğrenci konseri olacak. Son kapanış yarın saat 15.00’de saat 16.00’da bir seremoni gerçekleşecek. Bütün halkımızı ve bütün sanatseverleri bekliyoruz. İnşallah bu festival geleneksel hale gelecektir. Bu festival sayesinde de Balkanlar’daki sanat ve sanatla birlikte eğitimin de tohumları atılmış oldu” ifadelerine yer verdi.

Program Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’nun sanatçılara çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.