Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıray’dan Özel’e Ciravoğlu mesajı

CHP Edirne İl eski Başkanı Av. Metin Kıray, CHP Edirne Belediye Başkan adaylığı geri çektirilen Şükrü Ciravoğlu için CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e mesaj gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 16:06
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kıray’dan Özel’e Ciravoğlu mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl eski Başkanı Av. Metin Kıray, rutin kontroller sebebiyle dün hastaneye yatması sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talebiyle adaylığının geri çektirilmesinin ardından açıklama yaptı.

Kıray, CHP Genel Başkanı Özgür Özel mesaj gönderdiğini söyleyerek, Ciravoğlu’nun adaylığının geri çektirilmesine tepki gösterdi. Olayın ardından kentte birçok CHP üyesinin 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek Mahalli İdareler Seçimlerinde sandığa gitmeme ihtimalini konuştuğunu belirten Kıray; “Şükrü Ciravoğlu yeniden aday gösterilemiyorsa ve CHP Edirne’de seçimi en azından yüzde bir ihtimalle kazanmak istiyorsa Edirne eski Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nu aday olarak açıklasın” dedi.

İŞTE KIRAY’IN ÖZEL’E MESAJI

Kıray, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi; “Sayın Genel Başkan; Genel Merkez tarafından alınan karar gereği Edirne'de Belediye Başkan adaylığı için ön seçim (eğilim yoklaması) yapıldı. Edirne halkının büyük çoğunluğunun duyguları CHP’li üyeler tarafından sandığa yansıtıldı ve Şükrü Ciravoğlu çok büyük oy farkı ile aday olmaya hak kazandı. Artık bizler Edirne'de seçimde oy rekoru kırılmasının hesaplarını yaparken, nereden ve nasıl çıktığı az çok belli bir haberle Edirne kamuoyu sarsıldı. Tarafınızdan Şükrü Ciravoğlu'na adaylıktan çekilme baskısı yapıldığı bilgisi yayıldı. Öncelikle, ön seçimi açık farkla alan bir adayın adaylıktan çekilmesini istemek o yerelde seçimin kaybedilmesi ile eş bir durum yaratacaktır. Sağlık durumu asla Şükrü Ciravoğlu'nun en azından seçimler sonuçlanıncaya kadar seçim çalışmaları yapmasını ve seçimi açık farkla kazanmasını engelleyecek durumda değil. Bunu en iyi bir sağlıkçı olan siz anlayabilirsiniz. Ancak, nasıl ve ne şekilde milletvekili olduğu dahi bilinmeyen Baran isimli şahsın yanına bir kısım örgüt yöneticilerini de alarak yapılan ön seçime rağmen adayı değiştirme baskıları yapmaları olsa olsa Edirne'de 20 yıl sonra seçimini CHP’nin kaybetmesi sonucunu doğuracaktır. Biz Edirneliler olarak belediye CHP’de de olsa başka bir partide de olsa Atatürkçü yapımızdan ve asla vazgeçmeyeceğiz. Ancak, Türkiye'nin sakin bir köşesinin daha bir kaos içine atılmasının tek nedeni CHP’nin aday değiştirmesi olacaktır. Benim kim olduğumu ise parti tarihini bilen eski partililerden öğrenebilirsiniz. Asla kişisel bir talebim yok. Ama durup dururken seçimin kaybedilmesi acı olacak. Bir de şunu söyleyeyim: Edirne'de CHP örgütü karşı tavır alsa da Şükrü Ciravoğlu ve şu anda örgütte görevli olmayan benim gibi eski il başkanları, yöneticiler seçim çalışmaları yapıp seçimi farkla kazanacaklardır. Bundan şüpheniz olmasın. Bu son birkaç gün köprüden son çıkış. İnşallah Edirne'de CHP’yi köprüden aşağı atıp en az 5 yıl bizi AKP’nin elinde bırakacak basiretsizliği göstermezsiniz. İyi günler.”

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.