Kırklareli'nde de Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup, Karaumurbey Caddesi'nin ardından Sungurbey Caddesi'ni geçerek, Karahıdır Korusu'na ulaştı.
Grup, yaklaşık 6 kilometrelik parkurda bisiklet sürdü.
Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Aslı Karakahya, bisikletin gençleri ve aileleri hareket, disiplin, paylaşma ve sağlıklı yaşam etrafında buluşturan çok güçlü bir araç olduğunu söyledi.
Yeşilay olarak sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Karakahya, "Bağımlılıklarla mücadelede sporun koruyucu etkisine inanıyor, her pedalın daha sağlıklı ve bağımsız bir geleceğe doğru atılmış kıymetli bir adım olduğunu biliyoruz." dedi.
Tekirdağ'da da sahil dolgu alanında başlayan bisiklet turu, şehrin gezilmesinin ardından aynı yerde sona erdi, katılımcılara ikramda bulunuldu.
Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklı bir gelecek için farkındalık oluşturmak adına çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.
Soykırlı, 8 kilometrelik anlamlı bir tur gerçekleştireceklerini belirterek, Yeşilay olarak insanların bağımlılıklardan kurtulması için çalıştıklarını dile getirdi.
Kaynak: AA