Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış lastiği kontrolleri başladı

Ticari araçlarda, 1 Aralık itibariyle kış lastiği kullanım zorunluluğunun başlamasıyla, Edirne’de trafik ekipleri kontrollere başladılar. Kontrollerde kış lastiği kullanmayan veya lastik derinliği standartların altında olan araçların sürücülerine cezai işlem uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2023 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 13:52
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Kış lastiği kontrolleri başladı

Ticari araçlar için kanunen zorunlu olan kış lastiği kullanımı 1 Aralık itibariyle başladı. Bu kapsamda Edirne’de trafik ekipleri kontrollere başladı. Kontrollerde kış lastiği kullanmayan veya kış lastiği iç derinliği kanuni sınırların altında olan sürücülere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 65a maddesine göre 2 bin 568 lira ceza uygulanıyor.

Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Grup Amiri Mesut Arslan, halkın can ve mal güvenliği için kış lastiği uygulamasının her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ettiğini belirtti. Arslan; “Buradaki prosedür, lastik derinliği ölçen cihazımızla ölçtüğümüzde kanuni sınır olan kış lastiği iç derinlinin 4 mm olmasıdır. Ölçüm sonucunun bu derinliklere uyması gerekiyor. Kış aylarında maalesef yaz lastiklerinin hiçbir güvenliği olmuyor. 1 Aralık - 1 Nisan döneminde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi sonucu yaz lastiklerinin özelliğini kaybetmesinden dolayı güvenliği de kalmıyor. Bu yüzden can ve mal güvenliği için uygulamamızı sürdürüyoruz. Her ne kadar ticari araçlar zorunluluk kapsamında olsa da vatandaşlarımıza da kendi hususi araçlarında kış lastiği kullanmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.