Hava Durumu

KOMŞUNUN İLGİSİ TÜRK BAKLAVASINA

Edirne’de Cumartesi Pazarı’nda baklavacıların önünde turist yoğunluğu yaşanıyor. Ülkerlerine Türk baklavasını götürmek isteyen turistler kilolarca baklavayı pazardan alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 16:39
https://batiekspres.com/
KOMŞUNUN İLGİSİ TÜRK BAKLAVASINA

Edirne’de Cumartesi Pazarı’nda Bulgaristan vatandaşları baklava almak için birbirleriyle yarışıyor. Kilo kilo, paket paket baklava alan turistlerin, Türk baklavasını çok sevdikleri ifade edildi. Pazar esnafı Mustafa Sakallı “Türk baklavasına ilgi büyük” dedi.

“BULGARİSTAN VATANDAŞI OLMASA ESNAFIN HALİ BİTİK”

Edirneli esnafların geçimini turistlerin sağladığına değinen Sakallı “Bulgaristan vatandaşlarının parası burada değerli olduğu için yoğunluğun asıl sebeplerindendir. Bizim 100 TL’miz onlara göre 10 TL oldu. Onlar her istediğini alabiliyor. Aslında sadece yoğunluk burada değil. Marketlere gittiğinizde de yoğunluğu görebilirsiniz. Edirne esnafını ayakta tutan Bulgaristan vatandaşları, onlar olmazsa esnafın hali bitik. Biz lokum, pişmaniye ve baklava satıyoruz. Bu ürünlerin içinde tercih ettikleri Türk baklavası. Tadına baktıkları zaman kilo kilo baklava alıyorlar. Türk baklavasını çok seviyorlar. Bizde baklavanın kilosu 100 TL, diğer yerlere göre oldukça uyguna sattığımız için tezgahımızda yoğunluk oluşuyor” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.