Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lalapaşa’nın 3 köyüne RES projesi

Lalapaşa ilçesine bağlı 3 köyde planlanan Şarköy RES ve EDT Projesi için ÇED süreci başlatıldı. Projenin 2598,43 ha’lık santral alanında 19 adet türbin ve EDT planlanırken; alanın orman alanları, tarım arazisi ve kırsal yerleşim alanları içerinde yer aldığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 16:42
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Lalapaşa’nın 3 köyüne RES projesi

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Doğanköy, Çallıdere ve Küçünlü köyleri mevkiinde Reis RS Enerji Elektrik Üretim, Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Şarköy RES ve Enerji Depolama Tesisi (EDT) Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, proje kapsamında 19 adet RES türbini ve enerji depolama tesisi planlandığı belirtilirken; ÇED başvuru dosyasının incelenerek ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı. Duyuruda, projeye ile ilgili görüş, soru ve önerilerin Edirne Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü veya Bakanlığına gönderilebileceği açıklandı. Duyuruda ayrıca projenin ÇED başvuru dosyası da paylaşıldı.

2598,43 HA’LIK SANTRAL ALANI VAR

Projenin ÇED başvuru dosyasına göre; proje konusu faaliyet kapsamında 2598,43 ha’lık santral alanında 19 adet türbin ve 1 adet Enerji Depolama Tesisi/Şalt Merkezi yer alacak. 19 adet türbinin toplam kurulu gücü 105,64 MWm/105,64 Mwe, Enerji Depolama Tesisi’nin toplam kurulu gücü 105,64 Mwe, toplam depolama kapasitesi ise 105,64 MWh olarak tesis edilecek.

ORMAN ALANI, TARIM ARAZİSİ VE KIRSAL YERLEŞİM ALANLARINDA

Dosyada, türbinlerin kurulacağı alanların parsel sorgu kayıtlarında mera, orman, tarla, ham toprak olarak gözüktüğü belirtilirken; Enerji Depolama Alanı ve Şalt Merkezi’nin ise mera olarak kayıtlı olduğuna yer verildi. Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı E17 paftasında söz konusu santral alanının, orman alanları, tarım arazisi ve kırsal yerleşim alanları; türbin alanlarının ise orman alanları ve tarım arazisi olarak tanımlanan alan içerisinde yer aldığı belirtildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.