Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lalapaşa, Süloğlu ve Meriç arkeolojik açıdan önemli

Her yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu” Sempozyumu’nda konuşan Prof. Dr. Engin Beksaç, Lalapaşa, Süloğlu ve Meriç’in arkeolojik açıdan Trakya’nın en önemli ilçeleri olduğunu belirterek “Lalapaşa, Süloğlu ve Meriç, Edirne’nin ve Trakya’nın arkeolojik açıdan en önemli ilçeleri fakat en az bilinen ve en an az tanıtılmış ilçeleridir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 15:49
Kaynak: HİLAL PEKER
Lalapaşa, Süloğlu ve Meriç arkeolojik açıdan önemli

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde başlayan “Her yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu” Sempozyumu devam ediyor. Sempozyum kapsamında Prof. Dr. Engin Beksaç, “Lalapaşa-Süloğlu, Meriç Arkeoloji ve Tarihsel Kimliğine Genel Bir Bakış” konulu sunumunu yaptı.

Lalapaşa, Süloğlu ve Meriç’in, Edirne’nin ve Trakya’nın arkeolojik açıdan en önemli ilçeleri olduğunu belirten Beksaç, Lalapaşa’nın bu ilçelerin başında geldiğini ifade etti.

“LALAPAŞA VE SÜLOĞLU ARKEOLOJİK BİR BÜTÜNDÜR”

Lalapaşa ve Süloğlu’nun arkeolojik açıdan bir bütün olduğunu söyleyen Beksaç; “Lalapaşa, Süloğlu ve Meriç, Edirne’nin ve Trakya’nın arkeolojik açıdan en önemli ilçeleri fakat en az bilinen ve en an az tanıtılmış ilçeleridir. Bu ilçelerin başında Lalapaşa gelmektedir. Zaten Lalapaşa ve Süloğlu aslında arkeolojik bir bütündür. Lalapaşa’da Ömeroba Demirkapı, Merkez Tahirağa Çalılığı, Doğanköy Çöke, Kapaklıkaya, Kuşkaya, Kral Kızının Koltuğu ve Sinekli Mağarayı örnek gösterebiliriz. Süloğlu ilçesinde ise Keramettin Masakaya, Küküler, Arpacanlar mezarlıkları, Tatarlar Çan Kulesi, Süloğlu Barajdan Mil Taşı, Domurcalı Bağlığı örnek olarak gösterebiliriz. Meriç’te ise Alibey Üçhöyükler, Rahmanca Bayırı, Kavaklı, Merkez Höyük Tepe, Nasuhbey Nazarbaba Yatırını örnek olarak verebiliriz” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.