Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liselilerden Çevre Şenliği

Edirne’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası liseliler tarafından şenlikle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 13:12
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Liselilerden Çevre Şenliği

Edirne’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde şenlikle kutlandı. Şenlikte organik atıklardan kompost uygulaması, takas şenliği, öğrenciler tarafından konser gibi etkinlikler yer aldı.

“KİRLİLİK TÜM DÜNYANIN SORUNU”

Programda konuşan Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Engin Öztürk, “Her geçen gün nüfus artışıyla birlikte tüketimin artması plansız şehirleşme, kentleşme, sanayileşme, doğal kaynaklarımızın ölçüsüz, verimsiz bir şekilde kullanılmasından dolayı ülkemiz ve dünyamız her geçen gün kirlenmektedir. Tabii bu kirlilik sadece ülkemizin bir sorunu değil. Tüm dünyanın bir sorunu. Bu soruna karşı herkese ciddi manada sorumluluklar düşüyor. Bu manada ülkemizde 2017 yılında sıfır atık projesi kapsamında bir uygulama başladı. Sıfır atık nedir diye bakacak olursak israfın önlenmesi, doğal kaynak yerinde, zamanında ve verimli kullanılması, atıkların önlenmesi, azaltılması, yeniden kullanılması. Aynı zamanda atıkların kaynağından ayrıştırılması, okulumuzun bahçesinde örnek numuneler getirdik. Okulumuzun içerisinde de bu kumbaralar var. Atıkların bu kumbaralarda ayrışılmasını sağlamak. Atıkların geri dönüşümünü sağlayan bir çevre yönetim sistemidir. Sıfır atık projesi, sıfır atık projesini hepimiz evlerimizde uygulamaya çalışalım” dedi.

“HEPİMİZİN BİR ŞEYLER YAPMASI GEREKİYOR”

Sıfır Atık Topluluğu Temsilcisi 10/C sınıfı öğrencisi Defne Kurun, “Günümüzde karşı karşıya kaldığımız çevresel sorunlar, insanlığın çözüm üretmesi gerekenler arasında ilk sırada. Küresel ısınma, iklim değişikliği, biyoçeşitlilik kaybı ve doğal kaynakların aşırı tüketilmesi gibi sorunlar ekolojik dengeye zarar veriyor. Artık hepimizin çözüm için bir şeyler yapması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

KATKIDA BULUNAN ÖĞRENCİLERE HEDİYE

Hepimizin Bir Dünyası Var temalı şiir, kompozisyon, resim, afiş ve dijital oyun dallarında ürün veren öğrencilere hediye takdimi Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Engin Öztürk tarafından yapıldı.

Program çeşitli etkinliklerin yapılmasıyla sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.