Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis Başkanvekili Çığla oldu

Edirne İl Genel Meclisi, Meclis Başkanvekili, Meclis 2’nci Başkanvekili, asil ve yedek Katip Üyelerin seçimlerini gerçekleştirdi. CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Çığla, Meclis Başkanvekilliği görevine seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 18:14
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meclis Başkanvekili Çığla oldu

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Meclis Başkanvekili, Meclis 2’nci Başkanvekili, asil ve yedek katip üyelerin seçimleri gerçekleştirildi.

Meclis Başkanvekilliği seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Çığla’yı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grubu ise İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Çınarkök’ü aday gösterdi. Seçimin sonucunda 21 oy alan Serdar Çığla, Meclis Başkanvekili seçildi. Mustafa Çınarkök ise 7 oy aldı.

MECLİS 2’Cİ BAŞKANVEKİLİ KOYUNCU OLDU

Meclis 2’nci Başkanvekilliği seçiminde ise CHP grubu, İl Genel Meclisi Üyesi Vedat Koyuncu’yu, AK Parti grubu da İl Genel Meclisi Üyesi Hakan İlkdoğmuş’u aday gösterdi. Seçimin sonucunda Vedat Koyuncu, 21 oy ile Meclis 2’ci Başkanvekilliğine seçildi. İlkdoğmuş ise 7 oy aldı.

ASİL ÜYELİKLERE AKAR VE YILMAZ SEÇİLDİ

Meclis’te son olarak asil ve yedek katip üyelerin seçimleri düzenlendi. CHP grubu tarafından asil Katip Üyeliklere Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz, AK Parti grubu tarafından da asil Katip Üyeliklere Serdar Özvatan ve Mustafa Çınarkök aday olarak gösterildiler. Seçimin sonucunda 21 oy alan Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz, asil Katip Üyeliklere seçildiler. Serdar Özvatan ve Mustafa Çınarkök ise 7 oy aldılar.

YEĞİTOĞLU VE TÜLÜ YEDEK ÜYE OLDU

Yedek Katip Üyelik seçimlerinde ise CHP grubu tarafından İrfan Yeğitoğlu ve Ata Tülü, AK Parti grubu tarafından da İbrahim Dalkıran ve Mehmet Taner Altın aday olarak gösterildiler. Seçimin sonucunda 21 oy alan İrfan Yeğitoğlu ve Ata Tülü, yedek katip üyeliklere seçilirken; İbrahim Dalkıran ve Mehmet Taner Altın ise 7 oy aldı. Seçimlerin ardından toplantı sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.