Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meslekte 30, 40 ve 50 yılı dolduran hekimlere plaket

Edirne Tabip Odası, meslekte 30, 40 ve 50 yılı dolduran üyelerine plaket verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 18:03
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Meslekte 30, 40 ve 50 yılı dolduran hekimlere plaket

Edirne Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kapsamında düzenlenen törende meslekte 30, 40 ve 50 yılı dolduran oda üyelerine plaket verildi.

Edirne Tabip Odası Lokali'nde düzenlenen programa, Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, yönetim kurulu üyeleri ve oda üyeleri katıldı. Dr. Levent Öztürk tarafından Eski Köye Yeni Adet-Müzik Terapi isimli sunumuyla başlayan program, müzik dinletisi ile devam etti.

“TEDAVİYE YANIT KÖKTEN DEĞİŞEBİLİR”

Müzik terapi hakkında bilgi veren Dr. Levent Öztürk; "Müzik terapi, sağlığa yönelik hedef koyan müzik girişimleridir. Eğer bir kişide onun sağlığına yönelik bir hedef koyuyorsak, bunun içerisinde müziği araç olarak kullanıyorsak, bunun adı müzik terapi oluyor. Örneğin; onkolojik bir hastalıkta kişiye kanser teşhisi konuldu. Bu kişi ilk önce yaşama umudunu kaybediyor. ‘Benden bu kadar, ben öldüm’ gibi düşüncelere giriyor. Bu noktada bizim uyguladığımız onkolojik tedavilerin de başarısını azaltıyor. Ama müzik terapide şarkı yazdığımız bir model var ve müzik terapisti ile çalışmalar yaptığında, terapistimiz ona ölmeden önce bir eser bırakmasının mümkün olacağını belirtiyor. Eğer bu fikri hastanın zihnine ekebilirseniz hastada bir düşünce değişikliği oluyor. ‘Ben bu besteyi bitirmeden ölmeyeceğim’ düşüncesini yeşertebildiğiniz anda, bir taraftan da diğer tedavilere devam ederek o hastanın tedaviye yanıtı kökten değişebiliyor” dedi.

EKREM ŞERİF EGELİ’Yİ HATIRLATTI

Öztürk’ün sunumunun ardından Oda Başkanı Altun, tüm katılımcıları selamladı. Altun’un ardından programda, meslekte 50’nci yılını dolduran Prof. Dr. Osman İnci konuşma yaptı. İnci, Prof. Dr. Ekrem Şerif Egeli’den ders aldığını belirtirken; “Prof. Dr. Ekrem Şerif Egeli gibi bu mesleğin duayenlerinden ders alan bir tek benim. Kendisinden birkaç cümle ile bahsetmek istiyorum. Kendisi 1901 doğumludur ve İstanbul’un işgaline yönelik kıvılcımın çakıldığı 14 Mart’ta bayrak asımında bulunan kişilerdendir. 14 Mart Tıp Bayramı’mız hepimize kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından programda meslekte 50’nci yılını dolduran İnci’ye, 40’ıncı yıllarını dolduran Fikri Yurdacan ve Ali Özen’e, 30 yılını dolduran Uğur Özdağlı, Can İyiiz, Sibel Güldiken ve Soykan Özgür’e plaketleri takdim edildi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.