Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NECATİYE KÖYÜNDEN LEYLEK YUVASI TALEBİ

Havsa’ya bağlı Necatiye köyünde, leyleklerin elektrik akımına kapılarak öldüğünü fark eden köylüler, elektrik direklerine yapay yuva yerleştirilmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2023 10:32
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
NECATİYE KÖYÜNDEN LEYLEK YUVASI TALEBİ

DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem, yapay yuva için DKMP İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’ne e-posta gönderdiklerini belirtti.

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Necatiye köyünde, leylek ölümleri köylüleri tedirgin etti. Köye her yıl gelen leyleklerin, köy içi iletim hatları ve direklerinin yenilenmesinin ardından kurdukları yuvalarda elektrik akımına kapılarak öldüğünü fark eden köylüler, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’ne başvurdu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy sakini ve DOKU (Doğa ve Kültür) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göksal Çidem, leylek ölümlerinin önlenmesi için yapay yuvaların yapılmasını talep etti. Çidem, Necatiye köyünde iletim hatları ve direklerinin yenilenmesinin ardından köye her yıl gelen leyleklerin direklere yuva yaptığını söyledi.

“YAPAY YUVALARA İHTİYAÇ VAR”

Çidem, leyleklerin elektrik direklerinde yaptıkları yuvalarda elektrik akımına kapılarak öldüklerini söyleyerek; “Leylek ölümlerinin yavru ve kuluçka döneminde olması, yavrular için de tehdit oluşturmuştur. Leylek ölümlerinin önlenmesi için acilen yapay yuvalara ihtiyaç duyulmaktadır. Yapay yuvaların yerleştirilmesi için DKMP İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’ne e-posta gönderdik. Yapay yuvaların köyümüzdeki leylek yuvalarına yerleştirilmesini talep ediyoruz. 2024 yılında gelecek olan yavruları, yeni ve güvenli yuvalarda görmek istiyoruz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.