Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerden “Turizm Haftası Şenliği”

Trakya Üniversitesi Turizm Topluluğu öğrencileri, Turizm Haftasına özel şenlik düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 13:55
Kaynak: HİLAL PEKER
Öğrencilerden “Turizm Haftası Şenliği”

Trakya Üniversitesi Turizm Topluluğu öğrencileri, Ayşekadın Yerleşkesinde Turizm Haftasına özel “Turizm Haftası Şenliği” düzenledi.

Üniversitede bulunan topluluklarının yaptığı çeşitli etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Tanıtım Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu ve Edirne İl Turizm Müdür Yardımcısı Kenan Koçak ve öğrenciler katıldı.

Şenlik Edirne Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Daha sonra  Trakya Üniversitesi Müzik Topluluğu tarafından verilen konserle devam etti.

“TURİZMİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Şenlikte konuşan Bülent Bacıoğlu, turizmin sürdürülebilir olması için çalıştıklarını belirterek; “Sevgili öğrenciler sizlerin ülkemizin turizm geleceği olduğunu biliyorum. Edirne derinliği olan bir şehir. Tarihi, kültürü, doğası olarak geçmişinde çok büyük kazanımlar, değerler söz konusu. Zaman zaman turizmin Edirne’de sürdürülebilir olamadığını görebiliyoruz. Sizler öğrenci olarak bizler ise Sivil Toplum Kuruluşları olarak bundan şikayet ettiğimiz dönemler oluyor. Sivil Toplum Kuruluşları olarak Edirne’de turizmin sürdürülebilir olması için gayret gösteriyoruz” dedi.

“EDİRNE BELEDİYESİ TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR”

Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi’nin turizmin gelişmesi için her şeyi yaptığını söyleyerek; “Bugün burada olmak o kadar güzel ki. Edirne inanılmaz bir kent. Hatta nedir tarihçemiz? “Her şey biter Edirne bitmez” demiştir. Bu anlamda 8 bin yıllık bir şehirde yaşıyoruz. Bende Trakya Üniversitesi öğrencisiydim. Tıp Fakültesini kazandım geldim ve gidemedim. Bu güzel kente güzel şeyler yapacaksınız buna inanıyorum. Turizmin gelişmesi için Edirne Belediyesi elinden gelen her şeyi yapıyor. Yeşili dizayn ederken de tarih, kültür, turizm ve eğitim şehri olması için elimizden geleni yapıyoruz. İyi ki varsınız sevgili öğrenciler, iyi ki Trakya Üniversitesi var, iyi ki Edirne var” diye konuştu.

Şenlik, Modern Dans Topluluğunun dans gösterisi ile sürerken ardından Yoga ve Nefes Topluluğu’nun öğlen yogası ile devam etti.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.