Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömrü zurna çalarak geçti

Edirne’de ömrünün yarısını halk oyunlarında ve Kırkpınar’da zurna çalarak geçiren Fahrettin Zurnacı, ömrünün sonuna kadar mesleğini icra edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 10:49
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Ömrü zurna çalarak geçti

Edirne’de uzun yıllardır halk oyunları ve Kırkpınar’da zurna çalan Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı Fahrettin Zurnacı, 65 yıl boyunca halk oyunlarına eşlik ettiğini söyledi. 65 yıldan itibaren çok sayıda çırak yetiştirdiğini belirten zurnacı, “Geçtiğimiz günlerde halk oyunları gösterilerinde bana bir plaket verdiler. Bana bu plaketi verenler de benim çıraklarım. Ben onları ilkokuldan beri lisede, üniversitede, derneklerde oynattım çok duygulandım” dedi.

Zurnacı, “1966 yılında bir merhum Osman Usta’nın yanında yetiştim. Daha sonra Şehsuvar Darcanoğlu’na okullarda eşlik ettim. Cengiz Vezdikli’ye eşlik ettim. Okullara devam ettim. Yöresel halk oyunlarıyla okullarda, derneklerde halen devam ediyorum. Halk oyunlarına çalışıyorum. Kendim Kırkpınar Müzisyenleri Dernek Başkanı'yım. Aynı anda belediyenin Kırkpınar davul zurna ekip şefiyim. Biz eskiden sabah işe başlarken saat 9.00’da başlardık. Akşam 20.00’a kadar halk oyunlarımız devam ederdi. 65 yıl boyunca halk oyunlarına eşlik ettim. 65 yıl boyunca zurna çaldım. Halen daha işimi severek yapıyorum. Allah ömür verdiği süre boyunca da devam edeceğim. Geçtiğimiz günlerde halk oyunları gösterilerinde bana bir plaket verdiler. Bana bu plaketi verenler de benim çıraklarım. Ben onları ilkokuldan beri lisede, üniversitede, derneklerde oynattım, çok duygulandım. Hatta gözlerimden sevinç yaşları çıktı. Çok teşekkür ederim” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.