Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organik Tarım desteği için son tarih 23 Şubat

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Organik Tarım destekleme başvuruları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 12:56
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Organik Tarım desteği için son tarih 23 Şubat

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt Organik Tarım uygulamaları desteği için üreticilerin son başvuru tarihi olan 23 Şubat 2024 Cuma gününe kadar başvuru yapmaları uyarısında bulundu. Bayazıt, Organik Tarımda ana hedef, doğada devamlılığı sağlayan toprak ve su kaynaklarının verimliliğini koruyarak birim alandan en fazla verimi almaktır” ifadelerine yer verdi.

“ORGANİK TARIMDA AMAÇ GELECEK NESİLLERİ KORUMAK”

Organik Tarım üretimi yapan üreticilerin 2023 yılına ait Organik Tarım destekleme başvurularını, 23 Şubat 2024 tarihine kadar yapmaları gerektiğini belirten Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, “Organik tarımda amaç, gelecek nesilleri korumak, kimyasalların insan, çevre ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerini önlemek, toprak verimliliğini sağlamak ve korumak, daha sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmektir” dedi.

“BADEM VE CEVİZE DE DESTEKLEME”

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Bayazıt, “Gıda güvenliğini tehdit eden fiziksel, biyolojik ve kimyasal tehlikeler toplum sağlığını ciddi biçimde etkilemektedir. Günümüzde, insan sağlığını korumak için çiftlikten sofraya gıda güvenliği yaklaşımı benimseniyor ve tüketiciler bu anlayış ile korunuyor. Tüketiciler her geçen gün çevreye dost, insan sağlığına uygun olan gıdaları tercih ediyor. Bu bilinçlendirme, her aşaması kontrol altında olan organik ürünlere olan talebi arttırıyor. Organik Tarımda ana hedef, doğada devamlılığı sağlayan toprak ve su kaynaklarının verimliliğini koruyarak birim alandan en fazla verimi almaktır. İl Müdürlüğümüzce; organik tarım farkındalığını arttırmak amacı ile organik tarım ile üretilen ürünlere dikkat çekmek, tüketiciler tarafından daha fazla talep görmesini sağlamak ve farkındalığın kazandırılması amacıyla ilimizde tanıtım, kontrol ve eğitim çalışmaları yürütülmektedir. Organik Tarım üretimi yapan üreticilerimizin 2023 yılına ait organik tarım destekleme başvurularını, 23 Şubat 2024 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. 2024 yılı için ilimizde organik olarak üretimi yapılan badem ve ceviz için 72TL/da destekleme ödemesi yapılacaktır” diye konuştu.

ORGANİK TARIM NEDİR?

Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.