Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osman İnci Müzesi’nden 23 Nisan sergisi

Edirne’de Osman İnci Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim - İş Eğitim Anabilim H. Müjde Ayan Özgün Baskı Resim Atölyesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan baskı resim sergisini açtı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 18:27
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Osman İnci Müzesi’nden 23 Nisan sergisi

Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Osman İnci Müzesi tarafından baskı resim sergisi açıldı.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim/İş Eğitim Anabilim H. Müjde Ayan Özgün Baskı Resim Atölyesi öğrencileri Eda Nur Tirsi, Emine Nur Kaya, Oğuzcan Ünlüler, Özlem Kırmızıay, Banu Gülümser, Dila Atmacaoğlu, Aleyna Karaşin ve Sezin Çetin’in toplam 16 eserinde oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

“BU KAZANIMLARIN ÇOK İYİ KORUNMASI GEREKİYOR”

Serginin açılış töreninde konuşan Trakya Üniversitesi eski Rektörü ve Müze Kurucusu Prof. Dr. Osman İnci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yılının kutlandığını belirterek; “Hepimize kutlu olsun. Dünyada çocuklara bayram armağan eden tek liderin ülkesinde yaşıyoruz. Cumhuriyetin eserleriyiz. Yüzde 8 oranında okuryazarı olan ve kadın oranı bunun içerisinde yüzde 2,5’tur; böyle bir dönemde, böyle bir cumhuriyette artık köy çocukları cumhurbaşkanı, profesör, yönetici, bakan olabiliyor. Bu kazanımların çok iyi korunması, geleceğe taşınması ve geliştirerek taşınması gerekiyor. Atatürk Eğitim Fakültesi, Trakya Üniversitesi'nde çok büyük eserlere imza atmış bir üniversitemizin fakültesidir. Marmara Üniversitesi'nin, bizim üniversitemizdeki kurmuş olduğumuz her sanatsal olayda imzası vardır. Kurulan müzeler, 2 tane müze kurulması, resim sempozyumları, heykel sempozyumları ve 3-4 tane değerli öğretim üyesi de o dönemde 8 yıl rektör danışmanlığı yapmışlardır. Bu danışmanlıkta geliş gidişleri, konaklamaları dahil üniversitemizin bütçesinden 1 kuruş almamışlardır. Edirne'deki sanatın ve kültürün gelişmesinde en büyük katkısı olan kadrodur ki bugün de bu alandaki gördüğünüz bütün eserleri sahiplerin burada. Bu eserleri de Osman İnci Müzemize armağan etmişlerdir. Kendilerine müzemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Burası benim ismim olmakla birlikte kendilerinin müzesidir. Her zaman bekliyoruz. Tekrardan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Sahip çıkacağız ve geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇOK UZUN BİR SÜREÇTE YAPTIK”

İnci’nin ardından sergide eseri bulunan öğrencilerden Eda Nur Tirsi konuşma yaptı. Tirsi, Osman İnci Müzesi’nde bulunmaktan gurur duyduklarını söyleyerek; “Başta Prof. Dr. Osmanlı İnci’ye çok teşekkür ederiz. Bize böyle bir fırsat sunduğu için saygıdeğer hocamız Handan Müjde Ayan’a da çok teşekkür ediyoruz. Biz bu çalışmayı çok uzun bir süreçte yaptık. Eserimizin sanatçısı, altında çok derin anlamlar taşıyan bir sanatçı. Prof. Dr. Handan Müjde Ayan da sanatçı hakkında bir kitap yazmış. Sizlerle bunu paylaşmaktan da çok memnun olacağız. Eserimiz 170x170 ahşap oyma tekniğinde yapılmıştır. Marmara Üniversitesi Özgün Baskı Bölümü’nden diğer arkadaşlarımın yaptığı eserleri de göreceksiniz. Sizlerle bulunmaktan çok memnunum” diye konuştu. Tirsi’nin konuşmasının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

12 MAYIS’A KADAR AÇIK KALACAK

12 Mayıs Pazar gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak sergide özellikle Eda Nur Tirsi, Emine Nur Kaya, Oğuzcan Ünlüler ve Özlem Kırmızıay’ın birlikte çalıştıkları röprodüksiyon ahşap pano proje çalışması olan Kathe Kollwitz’in oto-portre çalışması dikkat çekti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.