Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özen: “Bakanlık yalanladı. Bize de ulaşan bir yazı yok”

Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen, son iki gündür konuşulan KDV oranlarının yükseltileceği haberleriyle ilgili gelişmeleri basından takip ettiklerini, kendilerine ulaşan herhangi bir yazı olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 15:39
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Özen: “Bakanlık yalanladı. Bize de ulaşan bir yazı yok”

Son iki gündür yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmelerin Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında değişiklik olduğuna dair birçok haberler konuşuluyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap Ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen, konuşulan haberlerin bakanlık tarafından yalanlandığını söyledi. Kendilerine ulaşan herhangi bir yazı olmadığını belirten Özen; “Bizler de olayı basından takip ediyoruz. Fakat, bakanlığın yaptığı KDV oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır şeklinde bir açıklama okudum. Ayrıca az önce muhasebecilere Vergi Dairesi Başkanlığı’nın, ‘Başkanlığımızca hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 51) Taslağında; 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki (II) sayılı listenin 24’üncü sırasında yer alan düzenleme kapsamında yiyecek ve içecek hizmeti sunan yerlerde KDV oran uygulamasında yaşanan tereddütleri giderecek açıklamalar yapılmaktadır. Mevcut durumda uygulanan KDV oranlarında (Yüzde 1, yüzde 10 ve yüzde 20) herhangi bir artış yapılmamıştır’ diye bir mesaj gönderdiğini gördüm. Şimdilik bir artış olmadığını düşünüyorum ama ileriki günlerde ne olur bilemem” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.