Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pamuğun Yerini Elyaf Aldı

Edirne Alipaşa Çarşısı pamuk yorgan esnafı Birgül Sıragezen, artık elyaf yorgan tercih edildiğini, pamuğa olan ilginin çok azaldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 11:29
Kaynak: HİLAL PEKER
Pamuğun Yerini Elyaf Aldı

Edirne Alipaşa Çarşısı'nın pamuk yorgan esnaflarından Birgül Sıragezen, pamuk yorganlara olan ilginin son yıllarda ciddi şekilde azaldığını belirtti. Sıragezen, müşterilerin artık daha çok elyaf yorganları tercih ettiğini ifade etti.

Pamuk yorgan üretiminin zahmetli ve zaman alıcı bir süreç olduğunu belirten Sıragezen, elyaf yorganların daha uygun fiyatlı ve pratik olması nedeniyle daha çok tercih edildiğini vurguladı. Sıragezen, geleneksel pamuk yorgan kültürünün korunması gerektiğine dikkat çekerek, pamuk yorganların sağladığı doğal ve sağlıklı uyku deneyiminin unutulmaması gerektiğini belirtti.

“HAFİF VE KULLANIMI DAHA KOLAY”

Sıragezen, yaptığı açıklamada, "Pamuk yorganlar, doğal ve sağlıklı olmalarına rağmen, son dönemde elyaf yorganlara olan talep artmış durumda. Elyaf yorganlar, hafif ve kullanımı daha kolay olduğu için tercih ediliyor. Maalesef pamuk yorganlara olan ilgi gittikçe azalıyor. Yapım aşaması olarak da pamuk yorgan ve yastık süreci daha zahmetli. Elyaf yorgan ve yastıklar makinada yıkanabiliyor. Kullanımı ve temizliği çok pratik olduğu için çok tercih ediliyor" dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.