Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paşalıoğlu’ndan “Akran Zorbalığı” söyleşisi

Edirne’de bir AVM ve Edirne Çocuk Hakları Derneği işbirliği ile Psikolog Didar Paşalıoğlu tarafından “Akran Zorbalığı” konulu söyleşi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 18:27
Kaynak: HİLAL PEKER
Paşalıoğlu’ndan “Akran Zorbalığı” söyleşisi

Edirne'de bulunan bir alışveriş merkezi ile Edirne Çocuk Hakları Derneği arasındaki işbirliği kapsamında, Psikolog Didar Paşalıoğlu tarafından "Akran Zorbalığı" konulu söyleşi düzenlendi. Paşalıoğlu, söyleşinin toplumda çocukların karşılaştığı zorbalık sorununa dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Zorbalık türleri hakkında konuşan Paşalıoğlu, okul ve sosyal medyanın zorbalığın en çok ortaya çıktığı yer olduğunu söyledi. Paşalıoğlu, yapılan bir araştırmaya göre çocukların yüzde 25-36 arasının zorbalığa maruz kaldığını söyledi.

Zorbalık eden çocuk özellikleri hakkında da bilgi veren Paşalıoğlu, bu çocukların güçlü görünümleri olduğunu ancak özgüvenlerinin zayıf olduğunu ve temelde sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyduklarını belirtti. Paşalıoğlu, ebeveynlerin ilişkilerinin çocukları etkilediğini belirterek uyarıda bulundu.

“EN ÇOK SÖZEL ZORBALIK TÜRÜ GÖRÜLÜYOR”

Yapılan araştırmalara göre en çok sözel zorbalık türünün görüldüğünü belirten Paşalıoğlu; “Akran zorbalığına bağlı çocukların, küçük çocukların kendilerine zarar verebildiklerini görüyoruz. Bu da bizleri çok üzüyor. Bir şey yapmak konusunda daha fazla geç kalmamalıyız. Bu mağdur çocuklar ve zorbalık yapan çocuklar bizimle birlikte sosyal hayatın içerisinde bulunacaklar. Bu zorbalıklar belki başka şeylere evrilecek. Suçlara evrilecek, şiddete evrilecek. Bugün okulda, toplumda, sosyal medyada her alanda zorbalığa şahit oluyoruz ama okulda zorbalık sıklıkla karşılaştığımız bir durum haline geldi. Zorbalık türlerini fiziksel, sosyal, siber, sosyal medya olarak sıralayabiliriz. Yapılan araştırmalara göre en çok sözel zorbalık türünün görüldüğü tespit edildi. Zorbalığa maruz kalan yaş grubu ise 10-14 yaş aralığı” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.