Uygulamalarımız appstore googleplay

Rektör Hatipler’den “Sosyal Hesap Verilebilirlik” Toplantısı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, göreve başladığı günden bu yana düzenlediği ilk toplantıda, üniversitedeki faaliyetler konusunda bilgi verdi. Sosyal hesap verilebilirliğin altını çizen Hatipler, toplantının ana sebebinin bu sosyal hesap verilebilirlik olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2024 13:34
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
Rektör Hatipler’den “Sosyal Hesap Verilebilirlik” Toplantısı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, göreve başladığı günden bu yana düzenlediği ilk toplantıda, üniversitedeki faaliyetler konusunda bilgi verdi. Sosyal hesap verilebilirliğin altını çizen Hatipler, toplantının ana sebebinin bu sosyal hesap verilebilirlik olduğunu vurguladı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, göreve geldiğinden bu yana ilk kez basınla bir araya geldi. Üniversiteye ait Meriç Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıya, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Eylem Bayır, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri İlyas İpek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Prof. Dr. Cenk Mısırlı katıldı.

TOPLANTININ SEBEBİ SOSYAL HESAP VERİLEBİLİRLİK

Hatipler toplantıda, yönetim anlayışlarını “Ortak akıl, ortak gönül ve ülkü birliği, yönetsel süreç niteliği, liyakat ve adalet” olarak açıkladı. Sosyal hesap verilebilirliğin altını çizen Hatipler, toplantının ana sebebinin bu sosyal hesap verilebilirlik olduğunu vurguladı.

“ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Dün akşam yaşanan feci kaza sonrası hayatını kaybeden gençlerden birinin Trakya Üniversitesi öğrencisi olduğunun tespit edildiğini belirten Hatipler, “Üniversitemizin başı sağ olsun” ifadeleri ile yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

ONKOLOJİ VE ACİL SERVİSE MÜJDE

Hatipler, Onkoloji servisinin yoğunluğu dolayısı ile hizmetlerin kısıtlı olduğunu belirten Hatipler bu konuda Onkoloji servisinin yanına ek hizmet binası yapımı için çalışmalar başlattıklarını söyledi. Hatipler, “Onkoloji Hastanemizde iki türlü hamlemiz var. Birincisi mevcut 1600 metrekarelik hastanenin en üst katını kaldırıp bir kat daha eklemek. İkinci olarak bir bağışçımız var, planlar çizildi. Mevcut hastanenin hemen yanında 1500 metrekarelik ek bir binayı kurmayı düşünüyoruz” dedi.

Acil servisin modernize edilerek, mevcut acilin önünde bulunan otopark alanı için yeni bir bina projesinin çizildiğini söyleyen Hatiprler, “Mevcut acil servis 600 metrekare. İlk olarak burayı modernize edeceğiz. Bunun yanında acil servisin önünde bulunan park alanına iki katlı 5 bin metrekarelik acil servis için projeler çizildi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına teslim ettik ve rakam belirlendi” ifadelerini kullandı.

“DİJİTAL ÜNİVERSİTE OLMA YOLUNDAYIZ”

Toplantıda göreve geldiğinden bu yana ekip arkadaşları ile gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri projeleri aktaran Hatipler, öğrencilere yönelik Kampus 4.0 uygulaması ile çok daha dijital bir üniversite olma yolunda olduklarını belirtti. Yapım çalışmaları devam eden bir uygulama olan Kampus 4.0’ın müjdesini veren Rektör Hatipler; “Proje kapsamında 35 sınıfımız akıllı hale getirildi. Bu sayının 100’e çıkarılmasını planlıyoruz. Anlık haberlerin, ders programları ve ETUS araç takibinin yapılacağı bir sistem kuruyoruz” ifadelerini kullandı. Hatipler, “Kampus 4.0 ile tüm öğrencilerimizin sosyal aktivitelere katılmalarını organize etmiş olacağız. Mesela kütüphaneye giriş yapan öğrencilere özel ödül ve teşvik uygulamamız var. Mesela sosyal bir faaliyet gösteren öğrencilerimiz, vatandaşımıza hizmet eden ve bunu belgelendiren öğrencilerimize ödül sistemi geliştireceğiz” dedi.

“YAPAY ZEKA ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ’Nİ AKTİF HALE GETİRECEĞİZ”

Hatipler, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen yapay zeka temalı çalıştayın ardından Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi kurma çalışmalarına başladıklarını söyledi. Hatipler, “Bu çalıştaydan notlarımızı aldık. Önümüzdeki günlerde de Yapay Zeka Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni aktif hale getireceğiz. Mümkün olduğu kadar şehrimizin ve üniversitemizin istifade etmesini sağlayacağız” dedi.

ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÖNEMLİ PATENT GİRİŞİMİ

Trakya Üniversitesi olarak yeni bir patent hazırlığında olduklarının açıklayan Hatipler, Optik Okuyucu Yönetim Sistemi ile engelli bireylerin, tekerlekli sandalyeleri göz hareketleri ile yönlendirilmesini sağlayan bir sistem ürettiklerini aktardı. Kan alma ünitesinde yaşanan yoğunluk ve bekleme sorununu en aza indirme gayreti gösterdiklerini ve bu gayretler sonrası bekleme sürelerinin 3 dakikaya kadar düştüğünün altını çizen Hatipler, MR cihazlarının yenilenip, güncellenme işlerinin tamamlandığını aktardı.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.