Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkçılar: “Güç zalimin elinde”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze işgali için sessiz yürüyüşünü bu hafta da yaptılar. Yürüyüş sonrası açıklamada boykot talebi yinelenirken, gücün zalimlerin elinde olduğu vurgusu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 18:45
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Sağlıkçılar: “Güç zalimin elinde”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları İsrail’in Gazze işgali için her hafta gerçekleştirdikleri sessiz yürüyüşü bu hafta da yaptılar. Eski Cami önünden başlayan yürüyüş sonrası Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenlendi.

Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Muammer Morkoç’un okuduğu açıklamada, İsrail ürünlerine boykot çağrısı yinelenirken gücün zalimlerin elinde olduğu, adalet sahibi insanların zayıf kaldığı yorumu yapıldığı vurgulanarak; “Güç, el değiştirmektedir. Güç kimi zaman adalet sahiplerinin elindeyken kimi zaman zalimin elinde olmaktadır. Yıllar sonra bugün yaşananlar yorumlandığında gücün, zalimlerin elinde olduğu, adalet sahibi insanların zalimlere kıyasla zayıf kaldığı yorumu yapılacak. Bununla birlikte bir yorum daha yapılacak; Adalet sahiplerinin zayıf kalmış olmalarına rağmen duruşlarından asla taviz vermedikleri, asla ümitsizliğe kapılmadıkları, hak bildikleri yoldan vazgeçmedikleri söylenecek. Elbette gün gelecek, Güç el değiştirecek. İşte o zaman, çocuklar öldürülmeyecek, mazlumlar kurtulacak, zalimler hesap verecek. Ve biz bütün vicdan sahiplerine diyoruz ki; Adaletin hakim olacağı zamana hazırlık yapın. Ümitsizliğe kapılmayın. Siz adaleti görmeseniz de çocuklarınız görecek. Çocuklarınızı bu yolda yetiştirin. Bununla birlikte bir tespiti daha yapmamız gerekiyor: Şu an gücümüz sınırlı, mazlum kardeşlerimize desteklerimiz sınırlı, yapabileceklerimizin bir sınırı var. Yüreğimizi yaksa da bu gerçeği kabul etmemiz gerekiyor. Bu gerçeği kabul etmezsek işte o zaman yıpranırız, kaybederiz, pes ederiz. Biz pes etmeden doğru bildiğimiz yolda çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda Gazze’de şehit edilen doktorlar temsili olarak konuşturularak, kendilerini tanıttılar ve nasıl şehit olduklarını anlattılar.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.