Programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Şarköy Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerel sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlik alanında dilek ağaçları kuruldu, Hıdırellez ateşi yakıldı, hatıra panoları hazırlandı ve çocuklar için çeşitli atölyelerle birlikte hediye çekilişleri gerçekleştirildi. Üretici stantlarındaki doğal ürünler, etkinliğe katılanların ilgi odağındaydı. Müzikseverler ise Salih Demirci, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Orçun Şafak, Ritim Şarköy ve yerel grupların sahne performansıyla baharın gelişini doyasıya kutladı. Şarköy Anneleri Halk Oyunları Grubu’nun gösterisi tüm izleyenlerin beğenisini topladı.
Vatandaşlar gün boyu süren şenlikten memnun ayrıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Hıdırellez’i her yıl daha da kapsamlı ve katılımcı hale getirerek yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti.
HABER MERKEZİ
Kaynak: Haber Merkezi