Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saros’ta sivrisineğe karşı drone ile ilaçlama önerisi

İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürü Aydan Biga, sivrisinekle mücadelede bu yıl gerçekleştirilecek çalışmaları açıkladı. CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç, Saros Körfezi’ne gelen turistlerin sivrisineklerden şikâyetçi olduğunu söylerken; ilaçlamanın drone ile yapılmasını önerdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 15:56
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Saros’ta sivrisineğe karşı drone ile ilaçlama önerisi

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürü Aydan Biga, müdürlüğü görevleri ve gerçekleştirdiği çalışmalar ilgili sunum yaptı.

Biga, 2024 yılında Edirne ve ilçelerinde sivrisinekle mücadele kapsamında gerçekleştirecekleri çalışmaları açıkladı. Biga, 2024 yılı çalışmasına başladıklarını belirterek; “Bunun için ilaçlarımızı temin ettik, İl Sağlık Müdürlüğü’ne verdik. Şubat ayından beri İl Sağlık Müdürlüğü köylerde, durgun sularda, çeltik alanlarında larvasit ilaç atıyor. Bu ay da araç kiralama hizmet alım ihalesine çıkacağız. Bunun için 3 ay süre ile personel alacağız. İşçi kıyafetlerimiz, araç kiralamamız, yakıtımız olacak. 6 milyon 802 bin 545 liralık bütçemiz var” ifadelerini kullandı.

“SAROS KÖRFEZİ’NE GELENLER SİVRİSİNEKTEN ŞİKÂYETÇİ”

Biga’nın sunumunun ardından CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç toplantıda söz aldı. Kılıç, Edirne’nin tarım ve turizm kenti olduğunu belirterek; “Turizm deyince özellikle sivrisineğin yoğun olduğu bölgelere değineceğim. Özellikle Keşan, Enez, Saros Körfezi. Saros Körfezi’nde sivrisinek olayı çok büyük bir vaka. Gelen insanların hepsi sivrisinekten şikâyetçi. İnşallah önümüzdeki yıllarda buna 6 milyonluk bütçeler değil, çok daha büyük bütçeler ayırarak bu işi daha detaylı bir şekilde eğilinir” dedi.

“DRONE VEYA UÇAKLA İLAÇLAMA YAPILABİLİR”

Kılıç, bölgede çok geniş çeltik alanı bulunduğuna dikkat çekerek; “Sultaniçe’nin konutlarının dibinde çeltik alanı var. Enez bölgesine baktığımızda kalanı da sayarsak Enez ada durumunda. Bunda drone ile ilaçlama yapılabilir. Saros Körfezi’ni bir bütün olarak kabul ederek uçakla ilaçlama yapılabilir. Edirne bölgesinde 16 kişinin 5 araçla gezmesi yetersiz kalır” sözlerine yer verdi.

“40-50 MİLYON TL MALİYET ÇIKTI”

Kılıç’ın önerisine cevap veren Biga, drone ile ilaçlama için 2023 yılında yaklaşık maliyet hazırladıklarını açıklarken; “Ama drone ile ilaçlama, yakıtı, kullanımı o kadar yüksek bir maliyet çıktı ki yaklaşık 40-50 milyon TL maliyet çıktı. Teklifler aldık, firmalar sunumlarını yaptılar. Drone çok maliyetli. Ama bu yıl İpsala ve Enez hattına takviyeyi daha da artırdık. Bu sene oraya daha da yoğunluk vereceğiz” dedi.

“KÖTÜ İZLENİMLERLE GİDİYORLAR”

Biga’nın açıklamasının ardından konuşmasına devam eden Kılıç, Saros Körfezi’nde birçok sahil köyünün bulunduğunu belirterek; “Özellikle sivrisineğe alışkın olmayan insanlar hemen terk ediyorlar. Kötü izlenimlerle gidiyorlar. ‘Turizm kentiyiz’ diyoruz; aslında 30-40 milyon liralık bütçeler, çok büyük bütçeler değil. Çünkü yüzbinlerce, milyonlarca insanlardan söz ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.