Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Satışı 4 Kat Arttı, Buz Yetişmiyor

Edirne’de hava sıcaklıklarının 35 ile 40 derece arasında seyretmesi ile en çok tüketilen ürünlerden biri buzlu içecekler oldu. Kahve işletmecisi İnan Alpaslan, buzlu içecek satışının normal içeceklere göre 4 kat arttığını belirtirken; “Buz kesinlikle yetişmiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 17:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Satışı 4 Kat Arttı, Buz Yetişmiyor

Edirne’de yaz mevsiminin ilk ayı olmasına rağmen hava sıcaklıklarının 35 derece ve üzeri, hissedilen sıcaklığın ise 40 derece ve üzerinde ölçülmesi ile birlikte en çok tüketilen ürünlerden biri buz ve buzlu içecekler oldu.

Tahmis Meydanı’ndaki kahve işletmecisi İnan Alpaslan, kahve tüketen müşterinin sıcak ürünlere göre buzlu içecekleri 4 kat daha fazla talep ettiğini söylerken; buz tüketiminin haf safhada olduğunu belirtti. Alpaslan, işletmesinde günlük en az 20 litre su ile buz üretmesine rağmen talep nedeniyle marketlerde bile buz bulmakta sıkıntı yaşadığını açıkladı. Alpaslan, Tahmis Meydanı’ndaki birçok işletmenin de buz talebinde bulunduğunu söyleyerek, vatandaşların ve turistlerin sıcaklıkların artmasıyla birlikte buz ve buzlu ürünlere talebinin tavan yaptığını belirtti.

“STOK YAPIYORUZ AMA YETERSİZ KALIYOR”

Alpaslan, Edirne’de hissedilen hava sıcaklığının 40 derece üzerine çıktığına dikkat çekerek; “Şu anda normal kahveye göre 4 kat daha fazla soğuk kahve satılıyor. Dükkânımızda buz makinesi var ama yetersiz kalabiliyor. Hatta bazı akşamlar buz makinesini çalıştırıp stok yapıyoruz ve derin dondurucuya atıyoruz. Ertesi gün derin dondurucudaki buz ile makinede üretmeye devam ettiğimiz buzlar da yetersiz kalabiliyor. Bunun üzerine buz satan marketlere giderek buz alıyoruz. Ama marketlerde dahi buz kalmadığını görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SU TÜKETİMİ DE 2 KATINA ÇIKTI”

Vatandaşların ve kente gelen turistlerin büyük bir bölümünün soğuk kahve içmeyi tercih ettiğini belirten Alpaslan; “Kahvenin yanında su tüketimi de artmış durumda. İşletme olarak her hafta aldığımız belirli miktarda su var. Fakat şu anda su siparişi verirken 2 katını istiyoruz. İnsanlar soğuk kahvenin yanı sıra ‘Frozen’ dediğimiz buzlu içeceği de çok fazla tercih ediyorlar. Artık soğuk içecek satışı daha fazla. Buz kesinlikle yetişmiyor” dedi.

“12 SAAT BOYUNCA ÜRETTİĞİMİZ BUZ YETMİYOR”

Alpaslan, işletmesinde günlük en az 20 litre buz tüketimi olduğunu söylerken; “Sabah saat 09.00’da işletmemizi açtıktan sonra buz makinesinde üretime başlıyoruz. 9 dakikada bir buz üretiyoruz. Akşam 21.00’de işletmemizi kapatıyoruz. 12 saat boyunca hiç durmadan buz üretiyoruz ama yetmiyor. Litre olarak düşündüğümüzde hem kendi ürettiğimiz, hem de piyasadan aldığımız bu ile birlikte en az 20 litre sadece buz tüketimi oluyor” sözlerine yer verdi.

“BUZ OLMAZSA OLMAZ HALE GELDİ”

Tahmis Meydanı’ndaki diğer işletmelerin de zaman zaman kendisinden buz talebinde bulunduğunu belirten Alpaslan; “Özellikle buradaki ciğerci işletmelerindeki müşteriler, içeceklerini buz ile talep ediyorlar. Komşu işletmeler de bizden buz talep edebiliyorlar. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama şu anda buz olmazsa olmaz bir ürün haline geldi. Bu sıcak havalarda biz de müşterilerimize soğuk içecekler öneriyoruz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.