Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selimiye Camii meydanı dolup taştı

Edirne'de düzenlenen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için kente yurt içi ve yurt dışından gelen turistler sabahın ilk saatlerinde Selimiye Camii meydanını doldurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 09:59
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Selimiye Camii meydanı dolup taştı

Edirne'de 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için kente yurt içi ve yurt dışından onbinlerce turist gelmeye devam ediyor.

Türkiye'nin başta Marmara ve Ege Bölgeleri olmak üzere birçok şehrinden Edirne'ye akın eden yerli turistlerin yanı sıra Bulgaristan ve Yunanistan'dan da gelen yabancı turistler, günün ilk saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturmaya başladı.

Sarayiçi mevkiinde bugün düzenlenecek şenliklerle Kakava Ateşi'nin yakılmasından önce kent merkezine tur otobüsleriyle gelen turistler, özellikle Edirne'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nin meydanında yoğunluk oluşturdu. Selimiye Camii, Mimar Sinan heykeli ve Edirne yazısı ile fotoğraf çektiren turistler, davul zurna eşliğinde de dans ederek eğlendiler.

Kent merkezindeki yoğunluğun, Sarayiçi mevkiinde saat 15.00'te protokolün tören alanına yürüyüşü ve Kakava Ateşi'nin yakılmasına kadar devam etmesi bekleniyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.