Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SICAKLAR, LİMONATA SATIŞINI PATLATTI

Edirne’de havaların ısınmasıyla birlikte insanlar kendilerini sokağa atıyor. Sıcaktan bunalan insanların talebi soğuk ürünler oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 17:30
Kaynak: Mert ERİŞKİN
https://batiekspres.com/
SICAKLAR, LİMONATA SATIŞINI PATLATTI

Edirne’de havaların ısınması limonata satıcılarının yüzünü güldürüyor. Sıcak havadan bunalan insanlar limonata satıcılarına talebi arttırıyor. Sıcak havanın hakim olduğu kentte ev yapımı limonata satışlarında artış devam ediyor.

“ATALARIMIZDAN MİRAS”

Bu mesleği atalarından miras aldığına değinen Okan Körüklü “Havalar ısınmaya başlayınca limonatanın tadı bir farklı oluyor. Limonata ev yapımı ve limondan yapılan bir malzeme. Doğal, orjinal ve organik. Bütün vitaminler var içerisinde. Limonatamız ev yapımı, kendi ürünümüz. Bu meslek bize atalarımızdan gelen bir miras. Bunu eskiler çok iyi yapıyor. Biz de atalarımızdan görerek aynı şeyi kavradık ve o yöresel lezzeti devam ettiriyoruz” dedi.

TURİST SEZONU BAŞLADI

Turist sezonun başladığını belirten Körüklü “Havaların ısınmasıyla birlikte turistler gelmeye başladı. Almancı sezonu başladı. Bulgar turistler var, yerli vatandaşlarımız var. Herkes limonatanın tadını biliyor. Bir de uzun yıllardır ben burada duruyorum, yıllardır burada hizmet veriyorum. Herkes beni benimsedi ve ev yapımı limonata sattığımı biliyor” ifadelerine yer verdi.

“KARADUT ŞİFA KAYNAĞI”

Karadutun yararlarından bahseden Körüklü şöyle konuştu: “Karadutu Edirne halkımız bilmiyor ama ben bunu tanıttım. Edirne’de 5-6 yıl önce karadutu ilk ben sattım. Karadut kansızlığa, mide ağrılarına ve ağız yaralarına iyi geliyor. Bir de konsantresi var, bunu pekmez olarak yiyorsun, ağız yarasına, mide ağrısına ve öksürüğe birebir. Şifaları çok, yöresel bir ürün.”

“LİMONATA C VİTAMİNİ KAYNAĞI”

Limonata C vitamini yönünden zengin olduğunu belirten Okan Körüklü “Limonata ise C vitamini yönünden oldukça zengin, doğal, ev yapımı. Sıcak havalarda ayrı bir ferahlama sağlıyor. Vatandaşlarımız sadece serinlemek için değil, C vitamini kaynağı olduğu için, yerli ve yabancı herkes limonatımızı tercih ediyor. Satışlardan oldukça mutluyuz” ifadelerini kullandı.    

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.