Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Söğütlük için "Doğal Kalsın" eylemi

Türkiye Kent Konseyleri Platformu tarafından Söğütlük Kent Ormanı önünde “Söğütlük Doğal Kalsın”eylemi yaptı. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Başkanı Mehmet Hanefi Kaya, Söğütlük ormanına yapılmak istenilen Millet Bahçesi’nin doğal gelişime aykırı yapılaşma olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 14:17
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Söğütlük için "Doğal Kalsın" eylemi

Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Söğütlük Kent Ormanı önünde toplanarak eylem yaptı. Yapılan eyleme; Konak, İzmir, Çorlu, Esenyurt, Çankaya, Odunpazarı, Bandırma, Adana ve Edirne Kent Konseyleri de destek verdi.

YANLIŞ PROJELERLE DOĞALLIĞINI YİTİRMEMESİ GEREKİR”

Yapılan yanlış projelerle Söğütlük’ün doğallığını yitirmemesi gerektiğini belirten Kaya, “Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu olarak Edirne’de toplandık. Bizler de genel konularımız yanında toplantı gerçekleştirdiğimiz kentlere dair sorunları ve çözüm önerilerini değerlendiriyoruz. Edirne halkının Meriç kıyılarının yürüme, oturma, bisiklet kullanma gibi sosyal aktiviteler yapacak tesislerden yoksun olması, Söğütlük Kent Ormanına giremiyor olmaları üzüntü vericidir. Bildiğimiz kadarı ile milyonlarca yıldır kendi doğallığını üreten Meriç ve çevresi kentin önemli bir alanıdır. Bu alanda yapılmak istenen yanlış projelerle doğallığının yitirilmemesi gerekir. Söğütlük Kent Ormanında yapılmak istenen Millet Bahçesi, Meriç Nehrine yapılmak istenen Elektrik Üretim Tesisi, Meriç Nehri kenarına yapılmak istenen Beton Üretim Tesisi söz konusu alanın doğal gelişimine aykırı yapılaşmaya sebep olmaktadır” dedi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Konunun takibini yapacaklarını belirten Kaya, “Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak bizler; kentlerde halkın nefes alabileceği yeşil alanlarda doğallığın korunmasını, halkın bu alanlardan güvenli şekilde faydalanmasını ve kamusal bir işletme ile betonlaşmadan halka hizmet sunulmasını savunuyoruz.Biz Türkiye Kent KonseyleriPlatformu olarak bu konuyla ilgili Edirne halkının yanında olduğumuzu, Edirne Kent Konseyi ile birlikte mücadele edeceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerine yer verdi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.