Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi lisede başlayan 34 yıllık aşk

Edirne Lisesi 40’ıncı yıl mezunları Gülay Kızılay Şeren ve Dinçer Şeren çifti 34 yıllık evliliklerini mezun oldukları lisenin 40’ıncı yıl plaketi ile taçlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 18:40
Kaynak: HİLAL PEKER
Tarihi lisede başlayan 34 yıllık aşk

Edirne Lisesi'nin mezunlarından olan Gülay Kızılay Şeren ve Dinçer Şeren çifti, 40’ıncı mezuniyet yıllarını unutulmaz bir şekilde kutladılar. Okullarının bu özel yılını, kendi aşk ve birlikteliklerine de anlam katan plaket töreni ile kutlayan çift, eski dostlarıyla bir arada olmanın da mutluluk verdiğini söyledi.

Kimyacı aynı zamanda Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı olan Gülay Kızılay Şeren, gençlere tavsiyelerde bulunarak bir alana yönelmeleri ve o alanda uzmanlaşmaları gerektiğini ifade etti. İlaç endüstrisinde üretici olarak faaliyet gösteren Dinçer Şeren ise Edirne Lisesi’nin köklü tarihine dikkat çekerek burada eğitim gördüğü için çok şanslı olduğunu söyledi.

“SANKİ 40 YIL HİÇ GEÇMEMİŞ GİBİ”

Bu özel gün hakkında konuşan Gülay Kızılay Şeren; “Biz bu sene eşimle 40’ıncı yılımıza özel plaket almaya geldik. Sanki 40 yıl hiç geçmemiş gibi. Sınıftaki arkadaşlarımızı da gördük. Çok mutluyuz gerçekten. Tarifi yok aslında bu duygunun, çok keyifli. Bugün bu duyguya yaşamaktan ve burada olmaktan çok mutluyuz. Kimyacıyım aynı zamanda akademisyenim. Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanıyım. 34 yıllık evliyiz. 1984 mezunuyuz” dedi.

“İYİ Kİ BÖYLE BİR OKULDAN MEZUN OLMUŞUZ”

Dinçer Şeren de Edirne Lisesi’nden mezun olduğu için mutlu olduğunu ifade ederek; “İlaç Endüstrisinde üretici olarak faaliyet göstermekteyim. Edirne Lisesi bize 40 yıl sonra bir ödül verdi. Onu almaya geldik. Çok mutluyuz burada eğitim aldığımız için. Bizim eğitim aldığımız zamanlarda fırsat eşitliği çok yüksekti. İyi ki böyle bir okuldan mezun olmuşuz. Çok keyifli bir gün. Onur duyuyoruz” dedi.

“BİR ALANDA UZMANLAŞMAK LAZIM”

Gülay Kızılay Şeren, gençlere tavsiyelerde bulunarak; “Gençlerimiz öncelikle ne istediklerine karar versinler. Gençler o kadar donanımlı yetiştiler ki…Önemli olan bir alana karar verip, uzmanlaşabilmek. Bunu başardıkları zaman, başarılı olacaklardır. Tabii ki tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışmak, üretken olmak” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.