Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekin'den Balkan Şehitleri Anma Günü mesajı

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, 26 Mart Balkan Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
Tekin'den Balkan Şehitleri Anma Günü mesajı

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, 26 Mart 1913 tarihinin birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Şehirler Sultanı Edirne’mizin Bulgar işgaline maruz kaldığı kara bir gün olduğuna vurgu yaparak, “Yüzyıllarca yıl insanların barış ve huzur içinde yaşadığı Edirne, 1912 yılında Balkan devletlerinin Osmanlı İmparatorluğu’na karşı giriştiği Balkan Savaşı’nda, Mehmet Şükrü Paşa’nın kumandasında 155 gün hiçbir destek alınmadan kahramanca savunulmasına karşın, 26 Mart 1913’te işgale uğraması sonucunda tarihinin en acı günlerini yaşamıştır. İşgalle birlikte; sivil, yaşlı, kadın, çocuk ve asker binlerce vatan evladı büyük acılar çekerek hayatta kalma mücadelesi vermiş, ancak kutsal bildikleri toprakları terk etmeyerek açlık ve salgın hastalık nedeniyle şehit düşmüştür.” açıklamasını yaptı.

500 yıldan fazla bir zaman bir arada beraber yaşadığımız insanlar sömürgeci batılıların tahrik ve desteği ile isyan ettiklerini belirten Tekin, “Emperyalist Batı, ‘huzur adası’ olan Balkanlara kin ve düşmanlık tohumlarını ektiler. Ne yazık ki bunun acısını hepimiz çektik, hala da çekiyoruz. Edirne’nin işgalinde sadece Müslümanlar değil, burada yaşayan diğer halklar da zulme uğradılar” şeklinde konuştu.

“26 Mart’ta işgale uğrayan Edirne, Enver Paşa komutasındaki birliklerimiz tarafından 21 Temmuz 1913'te yeniden vatan topraklarına katılmış ve acı günler son bulmuştur” hatırlatmasını yapan Tekin, “Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması için canlarını feda etmişlerdir. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Hiç kuşkusuz ki bugün içinde yaşadığımız bu şehirde attığımız her adımı, aldığımız her nefesi aziz şehitlerimize, ecdadımıza borçluyuz. Milletimizin bir daha aynı acıları yaşamamasını diliyorum. Şehrimizin ve ülkemizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için şer güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; bu topraklar uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi 26 Mart Balkan Şehitleri Anma günü vesilesiyle rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun” ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.