Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Tekirdağ İl Müftülüğü iş birliğinde, “Erken Çocukluk Dönemi (0-8 Yaş) Din ve Değerler Eğitimi: Problemler ve Çözüm Yolları” temalı II. Uluslararası Çağdaş Dini Meseleler Sempozyumu düzenlendi. Üniversitenin Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış programına çok sayıda akademisyen, kamu kurumu ve STK temsilcisi ile öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Gazze’de yaşanan soykırımı kınayarak başladığı konuşmasında üniversitenin toplumun manevi ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı görev edindiğini vurguladı. Şahin, “Bu sempozyum, erken yaşta verilen doğru dini eğitimin önemini derinlemesine ele alacak, alandaki güncel tartışmalara ışık tutacaktır” dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin ise sempozyumda 6’sı yüz yüze, 32’si çevrim içi olmak üzere toplam 38 bildiri sunulacağını belirtti.
İlk günün yüz yüze oturumlarında İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay ve Doç. Dr. Seyit Ali Gülşen ailede dini eğitim ve çocukta ibadet alışkanlıkları üzerine sunumlar gerçekleştirdi. Oturumlar sonrası konuşmacılara katılım belgeleri takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
İkinci oturumda ise Prof. Dr. Osman Kara’nın başkanlığında Prof. Dr. Galip Yavuz, Dr. Mesut Çakır ve Dr. Mehmet Büyükmutlu sunumlarını gerçekleştirdi. Sempozyumun ikinci günü ise çevrim içi yapılan altı oturumla devam etti.
Bilimsel katkının yanı sıra toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan sempozyum, erken çocukluk döneminde değerler eğitiminin önemine dikkat çekerek önemli değerlendirmeler ve çözüm önerileri sundu.
HABER MERKEZİ
Kaynak: Haber Merkezi