Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telefon Dolandırıcılığı Vakalarında Büyük Artış

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, ülkemizin en önemli sorunlarından birisinin artan telefon dolandırıcılığı vakaları olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
Telefon Dolandırıcılığı Vakalarında Büyük Artış

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin yaptığı açıklamada şunlara yer verdi;

“Telefon dolandırıcıları, vatandaşlarımızı arayarak kendilerini emniyet müdürü veya savcı olarak tanıtmakta, muhataplarının kişisel verilerin ellerinde olduğunu belirtmekte; böylelikle bir inandırıcılık oluşturulmaktadır. Daha sonra yurttaşlarımızın banka hesaplarının ve tüm kişisel verilerinin terör örgütlerinin elinde olduğunu, bu sorunu çözmek için banka hesaplarındaki tutarları, sahip oldukları menkul, hatta gayrimenkulleri kendilerine devretmeleri gerektiğini ifade etmektedirler. Bu tür dolandırıcılar, kamuoyunun yakından tanıdığını isimleri dahi tuzaklarına düşürerek çok büyük ekonomik değerleri ele geçirmişlerdir.”

Devletin bu ağır tabloya seyirci kalmasının düşünülemeyeceğini belirten Tekin; “Türkiye’nin hukuk devleti olmaktan uzaklaşması, devlete ve hukuka güven ilkesinin ortadan kalkması, ispat külfetinin tersine dönmesi sorunun birkaç boyutundan birisidir. Uzun yıllardır Türkiye’de iddia sahibinin iddiasını ispatla yükümlü olduğu ilkesi tersine dönmüş, herhangi bir biçimde suç işlediği iddiasıyla karşılaşan yurttaşlarımız, masum olduklarını kanıtlamak gibi imkansız bir yükümlülüğü yerine getirmek zorunda kalmışlardır. Bu nedenle dolandırıcılık şebekeleri, kendilerini emniyet müdür ve savcı olarak takdim ettiklerinde muhataplarını kolayca tuzağa düşürmektedirler. Giderek yaygınlaşan bu sorunun hukuki, siyasi ve sosyolojik yönlerinin araştırılması gerekir. Çözüm sağlayacak hukuki düzenlemeleri yapmak lazım.” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.