Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Edirne’de ziyaretlerde bulundu. Güldal, TMO Edirne Başmüdürlüğü, Edirne Ticaret Borsası ve Trakya Birlik’i ziyaret etti. Güldal’ın ziyaretlerine TMO Alım ve Muhafaza Daire Başkanı Gökhan Gürbüz, Personel Daire Başkanı Fatih Kaya, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcıları Aydoğan Akıncı ve Adem Ayaz da katıldı.
Ziyaretlerin ardından AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, Edirne’de TMO tarafından yeni açılacak alım noktası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akıncı, TMO’nun yeni alım noktasının 2 gün içinde alım yapmaya başlayacağını belirterek; “TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, bugün sabahtan Edirne Ticaret Borsası lisanslı depoculuğu ziyaret etti ve Borsa Başkanımızdan bilgi aldı. Alımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundular. Yeni alım noktası da oluşturuluyor. 2 gün içerisinde orada da alım yapılmaya başlanacak. Edirne eski kapalı cezaevinin orada kiralanan yer var. Orada alımlar yapılacak. Burasının açılmasıyla hem şu anda verilen randevuların tarihleri öne çekilecek, hem de alımlar biraz daha hızlanacak. Çiftçilerimizin malı da bir an önce ofisin depolarına geçmiş olacak. Bugün TMO Genel Müdürmüz Ahmet Güldal’ın da söylediğine göre yeni alım noktasının açılmasıyla beraber randevu tarihleri 20 gün öne çekilecek” diye konuştu.

GÜNDE BİN TON EK ALIM
AK Parti Edirne İl Başkan Belgin İba'nın duyurduğu TMO yeni alım noktası Kapalı Ceza İnfaz kurumunun yanında bulunan alanda hizmet vermeye başlayacak. Yeni noktada günlük bin ton ürün alımı yapılacak. Yeni alım noktasıyla birlikte üreticilerin randevuları öne alınacak ve işlemlerini daha hızlı bir şekilde yapabilecekler.

ETB DE AÇIKLAMA YAPTI
Güldal’ın ziyaretinin ardından Edirne Ticaret Borsası (ETB) da açıklama yaptı. Açıklamada, Güldal’ın Ticaret Borsası ve lisanslı depo tesisinde yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldığı ifade edilerek; “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Alım ve Muhafaza Daire Başkanı Gökhan Gürbüz ve Personel Daire Başkanı Fatih Kaya Borsamızın iştiraki olan Lisanslı Depo Tesislerini ziyaret etti. ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk tarafından, Borsamızda ve lisanslı depo tesisinde yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verildi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Güldal, üreticilerle de bir araya gelerek TMO’nun harman dönemi faaliyetleri konusunda değerlendirmelerde bulundu” sözlerine yer verildi.
MERT ERİŞKİN