Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“TOGG’un bir parçasını Edirne’de üretelim”

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Edirne Selimiye 22 Kooperatif üyeleri ile bir araya geldi. Adaylığının açıklandığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Edirne’nin en büyük sorunu ne?” sorusuna Edirne’nin sanayiciye ihtiyacı olduğunu, “TOGG’un bir parçasının Edirne’de ürettirin” dediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 12:57
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“TOGG’un bir parçasını Edirne’de üretelim”

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Edirne Selimiye 22 Kooperatif üyeleri ile kıraathanede bir araya geldi. Üyeler, sıkıntılarını anlatarak, servis ücretlerinin yetersiz olduğunu dile getirdi. İba, bütün üyelerin sıkıntılarını tek tek dinledi. Üyelerin sıkıntılarını dinledikten sonra konuşan İba, Edirne’de istihdam olmadığını ve şehre istihdam kazandırmak gerektiğini söyledi.

“BU ŞEHİRDE EKMEK BULAMAYIP GİDİYORLAR

Edirne’nin göç verdiğine değinen İba, "Şu anda Tekirdağ, Çerkezköy, Kapaklı ve Velimeşe’de en çok Edirne’den insan olduğunu öğrendim. Birinci sıra göç aldıkları il Edirne. Sadece Edirne Merkez’den 70 bin kişi Tekirdağ’da. Bunlar bizim kardeşlerimiz. Bizim temel belediyecilik hizmetleri dışında, şehre istihdam lazım. Bunun önünü açmamız lazım. Bizim çocuklarımız neden Tekirdağ, Çerkezköy, Kapaklı ve Velimeşe’de iş arıyor? Neden birinci derecede Tekirdağ’ın göç aldığı Edirne bunu oturup konuşmamız lazım. Bu bakış açımızı gözden geçirmemiz lazım. Bizim de bu ilde istihdam yaratacak tekstil fabrikalarının dışında imkanlar yaratmamız lazım. Yoksa çocuklarımız eğitimli de olsa eğitimi olmasa da bu şehirde ekmek bulamayıp gidiyorlar. Bizim çok acil olarak temel belediyecilik hizmetlerinin dışında istihdam yaratacak alanlarda çalışmalar yapmamız lazım” dedi.

“EDİRNE’YE İSTİHDAM YARATMAMIZ LAZIM”

İba, “Adaylığımız açıklandığında Cumhurbaşkanımız bize (Edirne’nin en büyük sorunu ne) diye sorduğunda ben de kendisine en az 7-8 tane sanayici gönderin bizim ilimize 5-6 tane 25-30 bin kişilik istihdam yaratacak sektörleri bir araya getirmemiz lazım. Yani TOGG’un bir parçasını Edirne’de ürettirin dedim. Biz bunu istiyoruz, bu anlamda bizim ilimize destek lazım dedim. Edirne 110 bin emekli 100 bin çalışanı olan bir şehir. Ama bizim gençleri burada tutmamız lazım. Bizim çalışan sayımız, emekli sayımızın çok üzerinde olması lazım. Bu hepimiz için çok kıymetli. Yerel yönetimlerde vatandaş bize bir sorumluluk verirse tabi ki ilimizin belediyecilik hizmetlerini aksatmadan çözmeden gayretinde olacağız. Ama bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapışacağız. Diyeceğiz ki; Acil eylem planı olarak bizim Edirne’ye istihdam yaratmamız lazım” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.