Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Üniversitesi’nde Bilim Zirvesi etkinliği

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Biyolojik Bilimler, Doğal Çehre ve Yaşam Topluluğu tarafından Bilim Zirvesi etkinliği başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 12:24
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Trakya Üniversitesi’nde Bilim Zirvesi etkinliği

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Biyolojik Bilimler, Doğal Çehre ve Yaşam Topluluğu tarafından Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde Bilim Zirvesi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra ise açılış konuşmaları ile devam etti.

“BİLİMİ DAHA ULAŞILIR KILMAYI HEDEFLEDİK”

Topluluk Başkanı Necmiye Ece Balaoğlu, “Etkinliğimizde bilimin daha ulaşılabilir kılmayı ve sevdirebilmeyi hedeflemekteyiz. Bu etkinliğimiz kıymetli hocalarımızın bilgi aktarımıyla geleceğe yönelik ortak hedeflerimizi belirlemek için bir fırsattır. Desteklerini esirgemeyen bütün hocalarıma ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“TOPLANTININ VERİMLİ GEÇMESİNİ DİLİYORUM”

Topluk Danışman Hocası Prof. Dr. Burhan Şen, “Bu toplantının organize edilmesinde çok büyük emekleri olan büyük heyecanla çalışan Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Biyolojik Bilimler, Doğal Çehre ve Yaşam Topluluğu’na akademik danışmanları olarak teşekkür ediyorum. Toplantının verimli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

“SON DÖNEMDE TEMEL BİLİMLER ÖNEM KAZANDI”

 Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, “Son dönemde temel bilimlerin ne kadar önemli kazandığını hepimiz biliyoruz. Özellikle öğrenci topluluklarının temel bilimler alanında katkı sağlaması çok önemsiyorum. Topluluğumuzun bundan sonraki çalışmalarında başarıları diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“6’NCI YOK OLUŞ ÇOĞALMA VE TÜKETİM HİSLERİ YÜZÜNDEN OLACAK”

Dünya Evrimi: Küresel Isınma konulu sunumunu gerçekleştiren Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy, dünyada toplamda 5 yok oluş olduğunu söyledi. Bu yok oluşların doğal yollarla olduğunu açıklayan Demirsoy, 6’ıncı yok oluşun nedenini ise insanların çoğalma ve tüketim histerisine bağladı. Demirsoy, “Dünya üzerinde bilinen 3’türün Homo erectus, Homo neandertelensis ve Homo saplens olduğunu Homo saplens ortaya çıktığında 200 büyük baş haycanlandan 100’ünün yok edildiğini vurguladı. 6’ncı yok oluşun ise insanların çoğalma ve tüketim hisleri yüzünden olacağını söyledi.

Ekinlik yarın sona erecek

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.