Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunca’da hem temizlik, hem sıfır atık pikniği

Edirne’nin insan eliyle sık sık kirletilen Tunca nehri ve kıyısı, Plastiğe Hayır Platformu gönüllüleri tarafından temizlenecek. Platform temsilcisi Begona Rodriguez Rueda, doğa için temizlik etkinliği düzenleyeceklerini söylerken; temizliğin ardından sıfır atık pikniği gerçekleştireceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 12:35
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Tunca’da hem temizlik, hem sıfır atık pikniği

Edirne’nin 3 nehrinden biri olan Tunca nehri, kıyısı ve yatağındaki kirlilik ile dikkat çekmeye devam ediyor. Kentin en önemli unsurlarından biri olan nehir, tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa (Tunca) Köprüsü ile de özellikle turizm için önemli bir rota oluşturuyor.

Gün batımının görüntüsü, ilkbahar mevsimiyle yeşeren ağaç ve çimleri ile dikkat çekici güzellikle bir görüntü oluştursa da Tunca nehri ve kıyısı, ziyaretçilerinin attığı plastik, cam, metal gibi atıklarla kirletiliyor. Nehir kıyısına araçların girmesiyle de yeşil alanı zarar görüyor. Bölgede yaşanan olumsuzluklara karşı kentte bazı gönüllüler ise yıllardır temizlik etkinlikleri düzenliyor.

YENİ TEMİZLİK ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Begona Rodriguez Rueda öncülüğünde gönüllü vatandaşların ve öğrencilerin katılımıyla Edirne’de yaklaşık 8 yıldır temizlik etkinlikleri düzenleyen Plastiğe Hayır Platformu, Tunca nehri kıyısında yeni bir etkinlik gerçekleştireceğini duyurdu. Plastiğe Hayır Platformu, 27 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da Tunca nehri kıyısında bir araya gelerek, bölgede insan eliyle atılan başta plastik atıklar olmak üzere kötü görüntü ve kirlilik oluşturan atıkları temizleyecek. Etkinlikte ayrıca katılımcılarla birlikte sıfır atık pikniği gerçekleştirilecek.

“BURADAKİ DOĞANIN ONARILMASINI İSTEYECEĞİZ”

Plastiğe Hayır Platformu temsilcisi Begona Rodriguez Rueda, Cumartesi günü düzenleyecekleri temizlik etkinliği ile ilgili Batı Ekspres’e konuştu. Rueda, etkinliğe şu ana kadar katılmak isteyen 18 gönüllünün olduğunu belirterek; “Temizlik yapacağız ama aynı zamanda Tunca nehri kıyısının daha önce nasıl olduğuna ve şu anki görüntüsüne dikkat çekeceğiz. Burada insanlar arabalarıyla giriyorlar ve zarar görmüş durumda. Biz de yetkililere burada yola dönüşen alanın araç girişine kapatılması, buraya ağaç dikilmesi ve buradaki doğanın onarılması için sesleneceğiz” ifadelerini kullandı.

“TEMİZLİĞİ DOĞA İÇİN YAPIYORUZ”

Tunca nehri kıyısına çöplerini bırakan insanların, bölgeyi birilerini temizlediğini sandıklarını söyleyen Rueda; “Biz bu insanların ardından temizlik yapmak istemiyoruz. Biz bu temizliği doğa için yapıyoruz. Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de buralara çöp atmayı yasaklayan yasalar var. Fakat burası araçlara açık olduğu sürece insanlar arabalarıyla bu alana girerek çöplerini bırakacaklar. Çöpünü orada bırakmanın hiçbir özrü olamaz. Onu oraya getiriyorsan, alıp götürmelisin” dedi.

SIFIR ATIK PİKNİĞİ YAPACAKLAR

Rueda, temizlik etkinliğinin ardından katılımcılarla birlikte sıfır atık pikniği düzenleyeceklerini de açıklarken; amaçlarının insanlara atık üretmeden de piknik yapılabileceğini göstermek olduğunu ifade etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.