Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunca kıyısı hâlâ kirli!

Edirne’de dün gönüllü vatandaşlar tarafından bir bölümü temizlense de Tunca nehri kıyısındaki kirlilik devam ediyor. İnsan eliyle atılan atıkların doğaya karıştığı bölgede gönüllülerin temizlik etkinlikleri dışında kentteki kurumların kirliliğe karşı bir çalışma yapıp yapmayacağı ise bilinmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 14:25
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Tunca kıyısı hâlâ kirli!

Edirne’de dün Plastiğe Hayır Platformu gönüllüleri tarafından düzenlenen etkinlikle kıyısının yaklaşık 50 metrelik bölümü temizlenen Tunca nehrinin, temizlenmeyen bölgelerindeki kirlilik dikkat çekmeye devam ediyor.

Nehir kıyısının yaklaşık 50 metrelik bölümünde dün düzenlenen etkinlikte gönüllüler, 25 çöp poşetine yakın sayıda plastikten metale, camdan kâğıda kadar atık toplarken; örnek olması gereken bir çalışma gerçekleştirdiler. Nehir ve kıyısında doğanın korunmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte gönüllüler, kıyının bir bölümü temizleseler de bazı bölgeleri insan eliyle kirletilmeye devam ediyor.

1 ADET ÇÖP KONTEYNERİ BULUNUYOR

Nehir kıyısına gelen insanların ardında bıraktığı plastik, metal, cam, kâğıt gibi atıkların, kentin en önemli nehirlerinden biri olan Tunca ve kıyısını kirletirken; turizm kenti kimliği sık sık dile getirilen Edirne için de kötü bir görüntü oluşturuyor. Gönüllüler, yaklaşık 8 yıldır temizlese de insanlar tarafından yeniden kirletilen bölgenin temizliği ve doğasının korunması için kentteki kurumların çalışma yapıp yapmayacağı ise bilinmiyor. Bölgede yalnızca Edirne Belediyesi tarafından konulan 1 adet çöp konteyneri bulunuyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.