Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunca nehrine dilek çelengi bırakıldı

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri kapsamında Tunca nehrine dilek çelengi bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 06:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 06:55
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Tunca nehrine dilek çelengi bırakıldı

Edirne’de 2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne giren ve bu yıl 4-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri kapsamında Tunca nehrine dilek çelengi bırakıldı.

Sarayiçi mevkiindeki Fatih Köprüsü'ne gelen Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, dilek çelengini nehre bıraktı. Çok sayıda yerli ve yabancı turistin de katıldığı etkinlikte katılımcılar da dileklerini yazdıkları kağıtları nehre bıraktılar.

"EDİRNE VE EDİRNELİLER İÇİN DİLEK DİLEDİM"

Dilek çelenginin nehre bırakılmasından önce basın mensuplarına konuşan Belediye Başkanı Akın; "Bu yıl sadece Edirne ve Edirneli hemşehrilerim için dilek diledim. Çok güzel bir 3 gün geçirdik. Birlikte baharı karşıladık. Sahada misafirlerimizden gayet olumlu tepkiler geldi. Eksiklerimiz mutlaka vardır. Bununla ilgili sahada bir anket çalışması da yaptırdık. Gelecek sene eksiklerimizi tamamlamış bir şekilde daha gelişmiş bir festivali misafirlerimize ve hemşehrilerimize sunacağız" dedi.

9/8'LİK ŞARKILAR VE KAKAVA RİTÜELİ İLE BAŞLADI

Saat 04.30’da 9/8’lik şarkılar ile başlayan programda ayrıca saat 05.30’da Kakava ritüeli dans gösterisi sunuldu.

SARAÇLAR'DA SONA ERECEK

Şenlikler, bugün saat 12.00’de Mor-İz Kadın Meclisi Darbuka Topluluğu ve saat 13.00’te Edirne Belediye Bando gösterisi ile Saraçlar Caddesi’nde sona erecek.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.